X100S – Noua compacta retro-premium de la Fujifilm

Lansata acum 2 ani, despre vestita Fujifilm X100 putem spune ca este prima compacta care a readus stilul retro in lumea camerelor foto. Si, pentru ca s-a bucurat de succes, si alti producatori s-au gandit sa recurga la o astfel de strategie, exemplu fiind Olympus cu a lor OM-D E-M5, o camera mirrorless pe cat de atragatoare, pe atat de performanta.

Sa revenim la Fujifilm. Deci, eleganta doamna X100 are de acum o tanara succesoare in aceleasi haine clasice, de gala, pe numele ei X100s.

Aceasta incorporeaza un senzor APS-C X-Trans CMOS II de  16.3 megapixeli, un procesor EXR Processor II, sistem de autofocus cu un raspuns de 0.08 secunde, vizor hibrid optic si electronic, lentile fixe de 23mm cu o diafragma f/2.0, ecran LCD de 2.8 inchi. Are o capacitate de fotografiere in rafala de 6ps si poate filma la rezolutii full HD cu 60 fps.

Sistemul de focus dispune de functia Focus Peak Highlight care evidentiaza zona clara intr-o alta culoare si de cea Digital Split Image care imparte imaginea in doua parti ce trebuiesc aliniate, functie extrem de utila la fotografierea de aproape sau cand diafragma este deschisa la maxim.

Spuneam de vizorul hibrid. Aceasta este de tipul 2 in 1, adica are si componenta optica si electronica. Cel electronic are o acoperire de 100% a scenei si permite vizualizarea profunzimii de camp la fotografierea macro. Cel optic foloseste o sticla de calitate care elimina distorsiunile si aberatiile cromatice si, dupa cum ne asteptam, afiseaza cei mai importanti parametri de fotografiere pentru a-i putea ajusta fara sa luam camera de la ochi.

Nu-i lipsesc cele 10 moduri de simulare a filmului de 35mm sau efectele creative.

Mai multe detalii, aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *