Nvidia Tegra 4 – si pentru smartphone-uri

NVIDIA anunta Tegra 4, noul procesor mobil quad-core cu care vor sa cucereasca si piata smartphone-urilor, nu numai pe cea a tabletelor. Era si timpul pentru ca Tegra 3 este de peste un 1 an pe piata, devenise cam batranel din punct de vedere al dinamicii piatei gadgeturilor mobile.

Procesorul Tegra 4, cunoscut sub numele  de cod “Wayne”, este construit pe arhitectura ARM Cortex-A15 si are un chipset grafic cu 72 de nuclee care promite un sport de performanta de 6 ori mai mare decat precedentul Tegra 3.

De asemenea, Tegra 4 ofera suport si pentru standardul 4G LTE prin intermediul unui chipset optional (i500). Una dintre functiile cheie ale procesorului Tegra 4 este reprezentata de arhitectura de procesare foto care poate oferi in mod automat fotografii si videoclipuri de tip HDR (High Dynamic Range), astfel ca ma astept cat de curand sa vedem smartphone-uri cu acest procesor.

Nu in ultimul rand, noul procesor Nvidia promite o autonomie mai buna, oficialii declarand ca are un consum de pana la 45% mai mic decat al predecesorului Tegra 3.

Nu au fost dezvaluite detalii legate de frecventa la care vor lucra nucleele procesorului Tegra 4.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Nvidia Tegra 4 – si pentru smartphone-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *