Pentax o da pe retro…

Succesul camerelor foto cu design retro marca Fujifilm a starnit interesul si concurentei. Cei de la Olympus i-au urmat si iata ca acum apare un model cu aceeasi tenta retro-premium si de la Pentax.

Compacta MX-1 intra in hora alaturi de camere gen Nikon P7700, Canon G15, Samsung EXF2, Sony RX100 sau recent anuntata Fujifilm X20, adica in categoria compactelor premium, cu rezultate foto-video destul de bune pentru a-i multumi chiar si pe cei mai pretentiosi din fire.

Aceasta are un senzor BSI-CMOS de 12 megapixeli, lentile cu diafragma f/1.8-2.5 si zoom optic 4x, sensibilitate ISO intre 100 si 12800, ecran LCD rabatabil de 3 inchi si capacitate de filmare la rezolutii full HD.

Se pare ca va avea un pret de aproximativ 500 Euro si ca va fi disponibila din luna februarie.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Pentax o da pe retro…

 • January 8, 2013 at 7:45 am
  Permalink

  Pent… Ce brand ciudat. Nici măcar nu pot să-i pronunț numele. De când fac ăștia camere foto?

  Reply
  • January 8, 2013 at 8:02 am
   Permalink

   lasa vrajeala… camera asta o sa ma zbat sa o fac rost pentru teste… poate chiar o sa-i contactez pe importatori… 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *