Festival Lumix la CES 2013 in Las Vegas

Spunea Alex Radescu pe Facebook ca parca s-ar desfasura Photokina acum si nu CES. I-am dat imediat dreptate pentru ca am observat o multime de lansari in domeniul foto zilele astea, cu mult peste ceea ce s-a intamplat acum 4 luni in Cologne.

Dupa Canon, Nikon, Pentax si Fujifilm,  Panasonic anunt un festival de camere Lumix in Las Vegas. Amintesc doar de LUMIX TZ40 si TZ35, LUMIX FT 5, LUMIX LZ 30, LUMIX XS1 si LUMIX SZ9.

Cateva cuvinte despre fiecare, pe urmatoarea pagina.

LUMIX TZ40

LUMIX TZ40 este cea mai avansata compacta Panasonic si unul dintre modelele pe care il apreciez foarte tare. Aceasta are un senzor MOS de 18.1 megapixeli, lentile de 24mm cu zoom optic 20x si diafragma f/3.3-6.4, fotografiere in rafala la 10fps, Wi-Fi, GPS si capacitate de inregistrare video Full HD. Prin conexiunea wireless permite controlul de la distanta prin intermediul smartphone-urilor sau tabletelor.

Exista si un model mai ieftin, fara Wi-Fi, TZ35. Aceasta are un senzor de 16.1 Megapixeli.

LUMIX FT5

Noul LUMIX FT5 este compacta subacvatica si rezistenta la socurile accidentale. Aceasta rezistenta sub apa pana la o adancime de 13 metri, la socul unei caderi de la o inaltime de 2 metri, poate fi scoasa la un ger de -10 grade Celsius si poate fi calcata de o persoana cu greutatea de 100 kg.

Alte specificatii: senzor de 16.1 megapixeli, inregistrare video Full HD, conectivitate Wi-Fi, NFC, lentile de 28mm cu zoom optic 4.6x, rafala de 10fps.

LUMIX LZ30

LUMIX LZ 30 este o camera de tip bridge care se remarca in primul rand prin zoom-ul optic 35x.  Altele – senzor de 16.1 megapixeli, lentile de 25 mm cu diafragma f/3.0-5.9, inregistrare video 720p.

LUMIX XS1

LUMIX XS1 se remarca prin profilul de numai 14mm grosime, tocmai bun pentru mainile unei fine doamne. Aceasta are un senzor de 16.1 megapixeli, lentile de 24mm cu zoom 5x, ecran de 2.7 inchi, inregistrare video 720p.

LUMIX DMC-SZ9

Senzor MOS de 16.1 megapixeli, lentile LEICA cu zoom optic 10x, conectivitate Wi-Fi, 14 efecte creative, GPS, inregistrare video 720p.

Sper sa inceapa si Panasonic sa mai miste prin Romanica cu camerele de test, pentru a va putea povesti mai multe detalii despre camerele lor. Sper… Insa sansele sunt minime…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Festival Lumix la CES 2013 in Las Vegas

  • January 8, 2013 at 9:56 pm
   Permalink

   undeva pe acolo… 😀

   Reply
  • January 8, 2013 at 10:29 pm
   Permalink

   am patit-o in germanica o data… vorbeam cu un neamt si incercam sa-i explic ceva despre Koln (asa cum il numim noi) iar el nu intelegea despre ce oras ii vorbeam… culmea era ca omul locuia in Koln (Cologne)…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *