AMD lanseaza APU-uri pentru tablete si echipamente hibride

La CES 2013 AMD demonstreaza performantele noilor APU-uri (Accelerated Processing Units) quad-core system on chip (SoC)“Temash” si “Kabini” dedicate laptopurilor subtiri sau hibride precum si tabletelor.

Acestea vor fi lansate in prima jumatate a anului 2013, promit un comportament superior in jocuri sau aplicatii complexe si o autonomie extinsa. De exemplu,  AMD sustine ca APU-ul “Kabini” ofera performante cu 50% mai bune decat fosta generatie Brazos2.0.

“Temash” este procesorul de top al AMD si va fi gasit in special in tablete cu Windows 8 sau in cele hibride (tip slider de exemplu). AMD se asteaptă ca “Temash” să fie cel mai performant SoC pentru tablete, fiind cu peste 100% mai performant din punct de vedere grafic decat predecesorul sau (“Hondo”).

De asemenea, AMD a dezvaluit si noul model de APU “Richland” ce ofera imbunatatiri ale performanțelor video cu 20-44% mai mari in comparație cu generatia de APU-uri AMD Seria A. “Richland” va fi livrat intr-un pachet ce va contine software de recunoastere faciala si a gesturilor, conectivitate wireless la TV si monitoare.

Din punctul meu de vedere, ma astept ca echipamentele portabile cu aceste APU-uri AMD, fie ca sunt sleekbook-uri, tablete sau hibride tip slider, sa vina cu preturi sub cele existente acum.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *