IDC – livrarile de pc-uri in scadere in Q4 2012 (raport preliminar)

Conform celor de la IDC livrarile de pc-uri la nivel mondial au insumat 89.8 milioane de unitati in Q4 2102, mai putin cu 6.4% comparat cu Q4 2011. E chiar groasa treaba tinand cont analistii se asteptau la aceasta tendinta iar prognoza de scadere era de doar 4.4%. Se pare ca deocamdata Windows-ul 8 nu a putut mentine piata, nici macar daca a fost sezonul de sarbatori.

Motivul? Tabletele!

La nivel de producatori, HP continua sa ramana pe primul loc cu aproape acelasi numar de unitati livrate fata de anul trecut. Lenovo au cea mai mare crestere din piata, de peste 8%, si se afla pe locul 2. Dell si Acer Group inregistreaza cele mai dramatice scaderi. ASUS isi mentine locul 5 la nivel mondial micsorand distanta intre ei si rivalii directi Acer.

Sursa.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *