Noul Office – cateva detalii si preturi pentru Romania

Microsoft au prezentat oficial in Romania “noul office” 2013, o suita care face pasul catre zona serviciilor si pentru piata consumer. Dupa cum spuneam cu alta ocazie, acesta are doua componente – cea stand-alone care este licentiata pe un singur computer – Office 2013 si cea de tip cloud, Office 365, care poate fi achizitionata pe baza unui abonament anual si care poate fi instalata pe 5 computere.

Mai intai cateva informatii interesante pe care ni le-au oferit cei de la Microsoft. Sunt studii care afirma ca 73% dintre noi trimit ultimul e-mail al unei zile dupa ce au plecat de la serviciu, ca peste 75% dintre tineri au cel putin un smartphone sau un PC, ca tot mai multi oameni folosesc regulat cel putin doua device-uri de genul pc, laptop sau smartphone si ca volumul de informatii va creste de peste 35 de ori pana in 2020. De asemenea, am inteles ca noi romanii suntem mai deschisi catre servicii de tip cloud fata de locuitorii tuturor celorlalte tari europene. Cel mai important serviciu pentru noi este cel de stocare online.

Nu trebuie trecut cu vederea ca Office-ul Microsoft este cea mai populara suita de acest gen, fiind utilizata de aproximativ 1 miliard de oameni, adica 1 din 7 oameni la nivel planetar.

Deci, noul office este disponibil de astazi in Romania, poate fi achizitionat atat din reteaua de retail cat si din cea online. Abonamentul pentru suita Office 365 Home Premium costa 449 lei pe an si poate fi instalat pe 5 computere. Cea Office 365 University, pentru studenti si cadre universitare, costa 399 lei pe 4 ani si poate fi instalata pe 2 computere. Suite Office 2013 Home & Student costa 629 Lei.

Inca ceva – cine achizitioneaza acum o licenta de Office 2010 primeste gratuit posibilitatea de upgrade la versiunea 2013.

Spuneam ca Office-ul 365 poate fi instalat pe maxim 5 device-uri. Atentie, este compatibil doar cu Windows 7, Windows 8, Mac OsX si Windows RT. Pe Android sau iOS nu functioneaza.

Versiunea Office 365 Home Premium are toata suita de aplicatii de care avem nevoie in uzul curent, poate chiar si un pic mai mult: Outlook, One Note, Word, Excel, Powerpoint, Publisher, Access. De asemenea, utilizatorul primeste un plus de 20GB de storage in cloud-ul SkyDrive plus 60 de minute internationale de Skype. De asemenea, office-ul 365 are functii de integrare cu retelele de socializare. Cu ajutorul acestui office si stocarea in cloud se poate lucra in sistem colaborativ, modificarile fiind vizibile imediat.

Din cate am inteles instalarea nu se face foarte greu, aveti nevoie doar de un Microsoft Account.

Cred ca solutia de abonament, la acest pret, pentru 5 computere, poate fi o solutie de ales si pentru firmele mici. 100 de Euro pe an nu este o suma chiar atat de mare, cred ca orice firma, chiar si cu putini angajati, si-o poate permite. Plus ca vor fi in regula din punct de vedere al licentierii.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Noul Office – cateva detalii si preturi pentru Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *