Nvidia, pentru smartphone-uri

NVIDIA anunta Tegra 4i, primul lor procesor mobil care integreaza tehnologie 4G LTE. Asa ca, din start ne cam dam seama pentru ce fel de gadgeturi este facut.

Tegra 4i este un CPU quad-core la 2.3 Ghz bazat pe cea mai nouă arhitectura ARM – CPU-ul R4 Cortex-A9. Dispune de un al cincilea nucleu dedicat imbunatatirii autonomiei iar  modemul LTE NVIDIA i500 este integrat direct in procesor. Pe partea grafica se lauda cu un GPU cu nu mai putin de 60 de nuclee. Producatorii il lauda ca fiind un procesor compact si cu performante sporite, caruia ii va sta foarte bine pe smartphone-urile de top.

Se pare ca Tegra 4i este de 5 ori mai performant decat actualul Tegra 3 si ca va avea capacitati foto de exceptie datorita tehnologiei de procesare foto Nvidia Chimera care ofera functii avansate de genul HDR (high dynamic range), functie tap to track și fotografiere panoramica cu HDR activ.

Ce sa mai, asteptam primele smartphone-uri pe aceasta arhitectura…

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *