Sony anunta noul model SLT Alpha 58

Sony lanseaza noul model entry-level cu oglinda semitransparenta (SLT) Alpha58, dedicata celor care isi doresc o camera performanta cu ajutorul careia sa obtina rezultate foto-video de calitate, peste cele ale compactelor. SLT este un sistem pe care l-am apreciat inca de la modelul Alpha 55; daca as fi la inceput de drum, fara obiective de la alta marca, poate ca as opta pentru o astfel de camera.

Specificatiile constau intr-un senzor Exmor APS HD CMOS de 20.1 Megapixeli, interval ISO 100 – 16000, sistem de focalizare in 15 puncte cu detectia fazei in Live View, fotografiere in rafala pana la 8cps, ecran LCD de 2.7 inchi cu unghi ajustabil si capacitate de filmare full HD.

Camera dispune si de un vizor electronic OLED Tru-Finder cu acoperire 100% care arata in timp real rezultatele setarilor si parametrii de fotografiere (diafragma, viteza de expunere, ISO, balansul de alb, Picture Effect si altii). Bineinteles, are si 15 filtre de fotografiere, dintre care amintesc doar de Toy Camera, High Constrast Monochrome (unul care mi-a placut foarte tare si la Alpha 55) si Partial Colour.

Incepatorii vor aprecia functia Auto Object Framing care decupeaza imaginea pentru o compozitie bine incadrata, aceasta fiind in stare sa recunoasca caracteristicile scenei – una sau doua persoane, obiecte in miscare sau un cadru de detaliu.

De mentionat ca utilizatorii au la dispozitie 35 de obiective pe montura A.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *