Cu mainile pe: Samsung Galaxy Note 8.0 (la MWC 2013 in Barcelona)

Tabletele cu ecran mic au din ce in ce mai mare priza la public, in primul rand pentru ca sunt echipamente pe care le putem lua cu noi oriunde ne-am duce; sunt usoare, sunt subtiri, nu sunt o povara la transport si nici prea dificil de manevrat. Tocmai de aceea au lansat si cei de la Samsung o astfel de tableta cu ecran de 8 inchi, Galaxy Note 8.0. Specificatiile tehnice nu le mai detaliez, le-am prezentat ieri.

Din punct de vedere al aspectului general, si al specificatiilor chiar, este un Note II mai mare, cu aceleasi linii de design la o scara mai mare. Acelasi alb, acelasi plastic, aceleasi finisaje, pana la urma o constructie de calitate, careia nu am ce-i reprosa.

Este un instrument foarte util celor care prefera sa citeasca carti in format electronic. Are tehnologie Smart Stay, care tine ecranul deschis atata timp cat este privit, si functie Reading Mode, care ne permite sa citim mai mult timp, fara ca ochii sa oboseasca.

In premiera pentru tabletele Samsung a fost lansata aplicatia Awesome Note, una care seamana destul de tare cu cea One Note de la Microsoft. Foarte important pentru momentele in care suntem creativi sau doar notam de mana: aplicatia este in stare sa recunoasca formulele matematice, formele geometrice si are schite predefinite. De exemplu, daca scriem DOG, aplicatia va incarca imediat schita unui caine.

Mi s-a parut destul de util suportul dual-screen, prin intermediul caruia putem pozitiona pe ecran doua ferestre active cu doua aplicatii pentru a le vizualiza in acelasi timp. Dimensiunile ferestrelor pot fi modificate si in momentul asta sunt doar vreo 20 de aplicatii compatibile.

O functie pe care am vazut-o deja la concurenta: tableta Samsung Note 8.0 are port infrarosu, asa ca poate fi utilizata ca telecomanda universala.

Am apucat sa o testez si cu doua aplicatii de benchmarking. In Quadrant a obtinut un scor de 6513 puncte iar in Antutu 15515. Destul de ok as spune eu.

Cateva fotografii cu gadgetul, mai jos.

O sa revin si cu o filmare, cand ma intorc in tara. Nu am timp sa prelucrez acum. 😀

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Cu mainile pe: Samsung Galaxy Note 8.0 (la MWC 2013 in Barcelona)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *