Cu mainile pe – Samsung NX300 (la MWC 2013 in Barcelona)

Sa lasam un pic in pace smartphone-urile, ca poate v-am plictisit deja. Acum o sa va povestesc cateva impresii despre noua camera mirrorless Samsung NX300, prezenta si ea la standul coreenilor de la MWC 2013. Motivul este unul pe cat se poate de simplu: are conexiune Wi-Fi care ii permite conectarea la smartphone-uri sau tablete precum si urcarea fotografiilor sau videoclipurilor direct pe site-urile de socializare.

Specificatiile ei, pe scurt: senzor APS-C CMOS de 20.3 MPix, sensibilitate ISO intre 100 si 25600, un ecran AMOLED de 3.31 inchi, poate inregistra videoclipuri la rezolutii full HD cu 60 de cadre pe secunda si are o viteza de fotografiere in rafala de 9 cps.

In primul rand ca mi-a placut foarte tare cum arata. Are un design curat, usor retro, o constructie de calitate cu finisaje fara repros. Rama superioara a fost acoperita cu metal iar partea frontala precum si gripul cu un material care imita pielea naturala si care ofera o prindere mai eficienta. Vine in trei culori – alb, negru si maro. M-a atras in special versiunea maro, are cel mai accentuat aspect vintage.

De asemenea, gripul este destul de proeminent, astfel ca o putem tine fara probleme intr-o singura mana. Ecranul Amoled poate fi inclinat, astfel ca ne poate oferi o pozitie mai confortabila atat la fotografiere cat mai ales la filmare.

Am remarcat ca poate fi manevrata printr-o interfata hibrida, atat touch cat si cu butoane fizice, pentru a fi pe placul tuturor. Nu toti fotografii accepta sa se foloseasca de un ecran tactil. De asemenea, poate fi manevrata destul de rapid in mod manual, prin intermediul unei rotite asezata pe rama superioara.

Momentan atat despre ea, sper sa revin cu detalii cand va fi adusa oficial in Romania.

Cateva fotografii, mai jos.

Si un videoclip, in continuare.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Cu mainile pe – Samsung NX300 (la MWC 2013 in Barcelona)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *