Cu mainile pe – Sony Xperia Tablet Z (la MWC 2013 in Barcelona)

La standul Sony cred ca am fost mai incantat de tableta Xperia Tablet Z decat de smartphone-ul Xperia Z. Poate datorita faptului ca are un design extrem de compact, cu o grosime de numai 6.9mm si o greutate de 495 grame. Practic este mai subtire decat multe alte smartphone-uri. Apoi, am apreciat faptul ca are un aspect unic, simplu, geometric, care nu seamana deloc cu cel al altor tablete. Este un echipament premium fara discutie.

Foarte bine ca pe spate nu mai este prezenta acea sticla de la smartphone-ul Xperia Z; nu se mai vad atat de evident amprentele.

Specificatiile, pe scurt: ecran de 10.1 inchi cu rezolutie 1920×1200 pixeli (~224ppi), procesor quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 la 1.5 Ghz, GPU Adreno 320, 2GB memorie RAM, 16/32GB capacitate de stocare interna, NFC, LTE, acumulator de 6000 mAh si o camera foto de 8.1 Megapixeli. Specificatii foarte bune care permit accesarea oricarei aplicatii mobile compatibile.

De asemenea, la fel ca si fratiorul mai mic – Xperia Z, este rezistenta la apa si la praf, caracteristici deloc de neglijat. Poate fi scufundata in apa pana la o adancime de 1 metru, timp de 30 de minute, si poate face cu succes fata unor jeturi de lichid sau stropirilor accidentale.

Mi-a placut paleta coloristica vibranta afisata de ecran dar si comportamentul functiilor tactile. Functioneaza ca orice alta tableta de top.

La standul Sony era prezentata alaturi de un mic subwoofer extern. Nu mi-am dat seama cat de bine se aude in harmalaia de acolo.

Cateva imagini, mai jos.

Normal, am si un scurt videoclip.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Cu mainile pe – Sony Xperia Tablet Z (la MWC 2013 in Barcelona)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *