Tehnologie asemanatoare Lytro pe smartphone-uri? Se pare ca va fi disponibila in curand..

Am pierdut ceva misto la MWC 2013 in Barcelona – nu am vazut demonstratia tehnologiei Mems|Cam a celor de la DigitalOptics. Practic, acestia au reusit sa faca un modul asemanator Lytro, incorporabil in smartphone-uri. Acesta permite focalizarea dupa ce am realizat fotografia, numai ca o face la rezolutii de 8 sau 13 Megapixeli, in functie de senzorul care doteaza smartphone-ul. Dupa cum zice americanul: “Take Now, Focus Later!”

Totusi, aceasta tehnologia functioneaza un pic diferit fata de cea Lytro. In loc de a se folosi de tehnologia “razelor de lumina”, aceasta face cateva fotografii la diferite profunzimi ale campului care sunt “lipite” cu ajutorul unui pachet software dedicat. Dupa ce aplicatia si-a facut treaba, nu mai trebuie decat sa alegem punctul de focalizare dorit.

Deci, vom putea face cat de curand fotografii dinamice cu un smartphone. De-abia astept! Cum ar fi ca noul SGS4 sa fie dotat cu asa ceva? Mai degraba la anul as vedea smartphone-uri cu asa ceva… Este prea devreme pentru a fi lansate anul acesta.

O scurta demonstratie video, mai jos.
 

 

Sursa.

 

PS. Nu stiu de ce, dar tipul care vorbeste despre tehnologie imi pare a fi roman, dupa accentul pe care il are. S-ar putea sa nu ma insel, pentru ca vad ca aceasta companie recruteaza personal si in Romania, pe site-urile de profil.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *