Carti in limba romana in Readers Hub-ul Samsung (parteneriat cu editura Humanitas)

La sfarsitul lunii ianuarie eram anuntati de catre Samsung ca libraria lor virtuala Readers Hub este disponibila si in Europa. Ma intrebam atunci cand oare vom gasi si carti in limba romana acolo.

Iata ca nu am avut de asteptat prea mult timp. De astazi, printr-un parteneriat cu editura Humanitas, in Readers Hub sunt disponibile deja 140 de titluri in limba romana. Din cate am inteles, numarul acestora se va inmulti cat de curand.

Sigur, unii vor stramba din nas, considerand poate ca o lectura poate fi savurata cu adevarat numai de pe un suport tiparit. Dar nu toti. Mi-a placut foarte tare ce a spus scriitorul Radu Paraschivescu referitor la aceste noi medii digitale, anume ca daca nu am fi evoluat am fi scris in continuare pe tablite de lut. In plus, tot el crede ca un scriitor are nevoie sa ajunga si la cititorul modern, cel care prefera sa lectureze continut digital de pe smartphone-uri sau tablete.

Nu putini sunt cei care aleg sa consume literatura in acest fel, am destui cunoscuti care o fac, este mai comod pentru ei asa. Mai important mi se pare actul de cultura in sine decat modul prin care ajungi la el. Pana la urma, nu exista nicio diferenta de continut intre o carte tiparita si una digitala.

Cateva imagini de la eveniment, mai jos.

Am facut cateva screenshot-uri din Readers Hub.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Carti in limba romana in Readers Hub-ul Samsung (parteneriat cu editura Humanitas)

 • March 5, 2013 at 9:29 pm
  Permalink

  Am intrat si eu acolo. Mi s-au parut cam scumpe cartile in format electronic. Nu ar trebui sa fie mai ieftine?

  Reply
  • March 6, 2013 at 5:44 am
   Permalink

   Cred ca ar trebui sa fie mai ieftine. Din cate am inteles, chiar au pretul mai mic cu pana la 50%, trebuie verificat oricum.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *