Nikon A, vazuta in Romania (prima compacta Nikon cu senzor de DSLR)

Astazi am avut ocazia sa vad pe viu noua compacta de top Nikon A. Este targetata ca si camera de backup pentru posesorii de DSLR, utilizatori care au pretentii chiar si de la o compacta, atat din punct de vedere al manevrarii cat si al calitatii rezultatelor. Dupa cum o lauda producatorii, Nikon A poate realiza fotografii cu un nivel al detaliilor echivalent cu cel obtinut pe DSLR-urile de clasa medie. Ramane de vazut, am promisiunea ca va ajunge la teste cat de curand.

Cateva detalii pe care le-am retinut din prezentarea oficiala:

– este primul aparat compact marca Nikon in format DX, chiar are incorporat senzorul de pe D7000;

– senzorul nu are filtru Low Pass, astfel ca promite rezultate cu un nivel ridicat al detaliilor;

– are lentile fixe de 18.5mm (28mm echivalent in 35mm) cu diafragma f/2.8;

– fotografiaza in format RAW;

– sensibilitatea ISO poate fi extinsa pana la 25600;

– i se poate atasa optional un vizor optic cu acoperire 90%;

– focusul manual se faca prin intermediul unui inel pozitionat in jurul obiectivului; de asemenea, autofocusul are supracomanda manuala;

– filmeaza full HD/30p/25p/24p cu autofocus si sunet stereo;

– poate fotografia in rafala la viteze de 4cps;

– meniul are interfata de DSLR;

– poate fi controlata manual foarte repede – are rotite separate pentru schimbarea diafragmei si a timpului de expunere (pe rama superioara si pe spate, langa LCD), are buton pentru selectarea modului de focalizare, papuc pentru conectarea  bliturilor sau a vizorului dar si filet in jurul obiectivului pentru atasarea altor accesorii;

– este compatibil cu modulul wireless Wu-1a si cu cel GPS GP-1; sincer sa fiu, ma intreb de ce nu au incorporat asa ceva direct in corpul camerei.

Mi-a placut modul in care construita, pare solida si rezistenta. Nici design-ul nu m-a lasat nepasator, este o camera cu personalitate. Parca as fi preferat ca gripul sa fie un pic mai pronuntat. Din ce am observat la fata locului, focalizeaza destul de repede si de precis.

Sa nu uit, este o camera Made in Japan, asa ca promite un comportament exemplar. Oricum, ramane de vazut.

A mai ramas un amanunt, pretul. Nikon A va costa nu mai putin de 4500 Lei, un pret nu pentru oricine. Depaseste chiar si DSLR-urile entry-level si intra in plaja de preturi a mirrorless-urilor scumpe.

Cateva imagini cu ea, in continuare.

O scurta prezentare video sustinuta de dl. Mihai Olaru, reprezentant Nikon Romania.

 

 
Si inca unul.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Nikon A, vazuta in Romania (prima compacta Nikon cu senzor de DSLR)

 • March 5, 2013 at 9:27 pm
  Permalink

  Vai cat de scumpa este…

  Reply
  • March 6, 2013 at 5:44 am
   Permalink

   Da, pretul este un pic cam sus.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *