Nikon Coolpix A – compacta in format DX

Deci, Nikon anunta astazi o compacta cu performante de aparat DSLR, Coolpix A. Este dedicata celor care au nevoie de performanta si imagini de calitate chiar si de la o camera mica, usor de purtat si cu care sa nu iasa in evidenta.

Aceasta dispune de un senzor CMOS in format DX de 16.2 Megapixeli, un procesor Expeed 2, lentile fixe de 18.5mm si diafragma f/2.8, sensibilitate ISO intre 100 si 6400, capacitate de fotografiere RAW si inregistrare video full HD, ecran LCD de 3 inchi si compatibilitate Wi-Fi. Poate fotografia in rafala cu viteze de 4fps.

Este o premiera pentru cei de la Nikon, tinand cont ca nici pe mirrorless-uri nu au introdus un senzor atat de mare.

Dimensiunile ei sunt urmatoarele: 111 x 64.3 x 40.3 mm. Cantareste 299 Grame.

Imi place ca ofera posibilitatea unui control manual avansat. Chiar are un inel de focalizare asezat in jurul obiectivului. De asemenea, este o camera destul de rezistenta, cu o carcasa construita din aliaj de magneziu. Interfata grafica a meniurilor este mostenita de la aparatele foto D-SLR. Cei care nu se pot lipsi de un vizor optic au la dispozitie unul extern – DF-CP1.

O sa o vad astazi, revin cu impresii. Detaliile oficiale aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *