Sony Cyber-shot HX300

Iata ca, dupa o saptamana in care am avut parte numai de stiri din lumea telecom (direct de la MWC-ul din Barcelona), revenim cu avant in cea foto. Dupa ce am vazut doua dintre compactele Coolpix, acum o sa va prezint o interesanta camera bridge de la Sony, una care fara sa vrea imi trezeste amintiri frumoase.

Modelul Cyber-shot HX300 are o fisa tehnica chiat interesanta: Senzor CMOS Exmor R de 20.4 Mpix, lentile luminoase Carl Zeiss cu diafragma f/2.8-6.3 si un impresionant zoom optic 50x!!!!, focalizare macro de la 1cm si stabilizare optica SteadyShot, ISO extins pana la 12800, ecran LCD de 3 inchi, capacitate de fotografiere in rafala de 10cps, filmare full HD.

Din punct de vedere al manevrarii apreciez prezenta unui inel de focalizare/zoom in jurul obiectivului care ne ofera un control mai precis. Tocmai de aceea spun ca mi-a rascolit amintirile,  seamana oarecum cu bridge-ul meu Panasonic FZ50 de acum 5 ani, un aparat foarte bun la vremea lui si care avea cam acelasi mod de control al zoom-ului si focalizarii. Si ce fotografii frumoase am facut cu ea…

Presupun ca modelul Sony are si o gramada de moduri creative, care de care mai interesante, dar si un comportament mult mai bun. O astept la teste!

Momentan, doar cateva fotografii cu HX300.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “Sony Cyber-shot HX300

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *