Optimus G, oficial in Romania

Optimus G a fost prezentat  in premiera  astazi in Romania. Daca nu ma insel, acesta a fost lansat acum aproape 6 luni pe piata nord-americana. Oricum, este unul dintre smartphone-urile care ofera un raport calitate/pret destul de bun. Legat de pret, acesta este prezent in oferta Orange Romania si poate fi achizitionat contra sumei de 189 Euro la un abonament Pantera 39. La liber, costa aproximativ 500 Euro, tot la Orange Romania.

Configuratia este urmatoarea: ecran IPS de 4.7 inchi cu o rezolutie de 1280×768 pixeli, procesor quad-core la 1.5 GHz, memorie RAM de 2GB, stocare interna de 32GB, camera de 13 Mpix, acumulator de 2100 mAh si Android 4.1. Singurul minus fata de super-smartphone-urile actuale este rezolutia, care nu este full HD.

Mai interesante insa sunt functiile pe care acest smartphone le ofera. Amintesc doar de cateva dintre ele.

– QSlide: aceasta permite utilizatorilor sa utilizeze mai multe aplicatii in acelasi timp, ca straturi transparente pe ecran. Dimensiunea, pozitionarea si transparenta ecranului Qslide pot fi ajustate dupa preferinte. Mai pe romaneste ne putem uita la un film in timp ce navigam pe internet sau raspundem la un e-mail.

– QuickMemo: functie care permite utilizatorilor sa deseneze sau sa noteze un memo direct pe o imagine;

– Dual Screen Dual Play: ofera posibilitatea redarii wireless a imaginii pe un televizor. Mai mult, putem viziona continut independent, cand pe televizor ruleaza un film putem cauta informatii pe internet.

– Live Zooming: permite  utilizatorilor sa faca zoom in timp ce se uita la un videoclip in timp real, de pana la de cinci ori.

Time Catc: functie foto care realizeaza 5 poze chiar inaintea declansarii (din momentul in care apasam butonul declansator si pana la finalul cursei sale, cand declanseaza) ca sa avem de unde o alege pe cea mai buna dintre ele.

– Misto si activarea vocala a declansatorului. Camera va realiza o poza cand pronuntam “cheese”, “zambeste” sau ‘LG”.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *