Doua noi compacte de la Canon

Canon lanseaza doua noi compacte din gama Powershot, SX280HS si SX270HS, dedicate in special amatorilor de calatorii. Utilizatorii au la dispozitie noua tehnologie de procesare DIGIC 6, foarte buna si in conditii de ilumiare precara, un zoom optic 20x si capacitate de inregistrare full HD la 60fps. Modelul SX280HS are si conexiune Wi-Fi pentru transferul wireless al fotografiilor si videoclipurilor pe smartphone-uri sau tablete. Bineinteles ambele camere dispun si de moduri creative de fotografiere.

Specificatii SX280HS: zoom 20x, obiectiv de 25mm, senzor CMOS de 12.1 MPix, procesor DIGIC 6, Wi-Fi, filmare Full HD, ecran LCD de 3 inchi, GPS cu A-GPS.

Specificatii SX270HS: zoom 20x, obiectiv grandangular 25mm, acelasi senzor si procesor de imagine, filmare full HD, ecran LCD de 3 inchi, fara Wi-Fi si GPS.

Comunicatul oficial, pe urmatoarea pagina.

București, România, 22 Martie 2013 – Canon lansează două aparate foto din gama PowerShot SX – modelele compacte și versatile PowerShot SX280HS și PowerShot SX270 HS. Noua tehnologie de procesare Canon DIGIC 6, alături de un zoom optic 20x, sunt atributele care transformă aceste aparate în companioni potriviţi pentru călătorii: sunt gata să surprindă orice detaliu, de la peisaje panoramice până la momente speciale în familie sau alte imagini unice și clipuri video înregistrate la calitate Full HD 60p. Captarea și distribuirea imaginilor de înaltă calitate, chiar și atunci când fotograful se află în mișcare, sunt la îndemână datorită modelului PowerShot SX280 HS și a funcției Wi-Fi integrate. Astfel, utilizatorul poate conecta aparatul cu alte dispozitive precum tablete, PC-uri și telefoane inteligente.

Performanță superioară cu DIGIC 6

La baza ambelor modele  stă procesorul de imagine DIGIC 6, o tehnologie Canon de ultimă generație care permite captarea de imagini unice chiar și în condiții slabe de iluminare, precum și realizarea de filme clare și realiste Full HD, de până la 60 cadre pe secundă. La o petrecere sau la lumina lunii, fotografiile realizate cu ajutorul noului DIGIC 6 beneficiază de o expunere foarte bună și un zgomot de imagine minim, surprinzând cu până la 30% mai multe detalii[i] decât predecesorii săi, fără a necesita folosirea bliţului sau a trepiedului.

 

Sistemul HS îmbină noul procesor DIGIC 6 cu un senzor CMOS ultra-sensibil de 12,1 megapixeli, rezultând imagini reuşite, cu distorsiune și neclaritate minimale chiar și în condiţii de iluminare scăzută, și acoperind un wide dynamic range mare – o tehnologie potrivită pentru a surprinde și cele mai mici detalii din penumbra unui apus de soare în vacanță. Cu ajutorul procesorului DIGIC 6 și a sistemului HS, utilizatorii pot face fotografii cu o sensibilitate ISO superioară, de până la ISO 6400, cu rezultate foarte bune.

Datorită DIGIC 6, filmele sunt înregistrate în format MP4, și pot fi redate pe multiple tipuri de sisteme portabile – oferind astfel posibilitatea de a împărtăși înregistrările rapid și ușor cu familia și prietenii, fără a mai necesita conversii îndelungate de fișiere.

Apropie-te de acțiune cu ajutorul zoom-ului

PowerShot SX280 HS și PowerShot SX270 HS se remarcă, în special, în cadrul evenimentelor de familie și al vacanțelor, datorită zoom-ului 20X grandangular de  25mm cu un stabilizator optic de imagine (IS) în 4 trepte. Tehnologia ZoomPlus apropie și mai mult, până la 40x, prin zoom digital, pâstrând imaginea detaliată și clară, la o rezoluţie mare. Astfel, utilizatorii se vor afla aproape de miezul acțiunii păstrând, în același timp. o distanță care asigură discreția.

 

Călătorii ușor de urmărit și de distribuit

Funcția Wi-Fi a aparatului PowerShot SX280 HS le permite utilizatorilor să distribuie cele mai memorabile momente surprinse în imagini către prieteni și familie, către rețele sociale, alte aparate din rețea sau alte platforme online.

Ideal pentru călătorii care doresc să-și urmărească ruta fără efort sau să-și amintească localizarea exactă a acelui cadru memorabil, funcţia de GPS -ul[ii] inclusă lui PowerShot SX280 HS este importantă. Aceasta oferă etichetarea automată a fiecărei fotografii sau sau clip video cu ora locală și coordonatele locului în care a fost surprinsă. Funcţia integrată de logger GPS urmărește localizarea camerei la intervale regulate de-a lungul unei călătorii, iar funcția A-GPS utilizează conexiunea Wi-Fi pentru a descărca rapid informații suplimentare, iar Assisted GPS, reduce timpul necesar obținerii semnalului satelit.

 

Trecere din modul foto în modul filmare Full HD

Utilizatorii pot trece rapid din modul de fotografiere în cel de înregistrare video Full HD (1920x1080p) cu sunet stereo. Înregistrarea avansată 60p permite o performanţă superioară şi posibilitatea de a filma scene de acţiune foarte rapide cu o imagine mult mai clară, de la un capăt la celălalt. Tehnologia Fine Detail Movie Processing[iii] (30cps) oferă detalii deosebite, în timp ce procesorul DIGIC 6 scade semnificativ zgomotul de imagine în clipurile Full HD (30cps).

 

Zoom-ul optic mare de 20x poate fi utilizat, la rândul său, în timpul filmării. Clipurile înregistrate în mişcare sunt clare graţie celui mai recent stabilizator de imagine, ce dispune de un mod Dynamic IS avansat. Această funcţie îmbunătăţită a stabilizatorului pe cinci axe corectează o gamă largă de tipuri de tremur suplimentar, inclusiv pe cel generat de rotire sau cel paralel – obişnuit pentru înregistrarea în timpul mersului – astfel încât calitatea imaginii să fie şi mai bună.

 

Într-o vacanţă cu familia sau într-o excursie memorabilă, orice turist poate să-şi editeze înregistrările pe ecranul de 3 inci PureColor II G LCD (cu aproximativ 461.000 de puncte). Un strat adiţional de sticlă îi oferă o protecţie suplimentară, iar contrastul ridicat, împreună cu tehnologia Quick Bright, oferă un ecran potrivit pentru vizualizarea clipurilor chiar şi în lumina puternică a soarelui.

Surprinde fiecare moment într-un mod creativ

PowerShot SX280 HS şi PowerShot SX270 HS permit fotografierea cu încredere, simplu, în timp ce mult aclamata funcţie Canon Smart Auto, detectează până la 58 de scene diferite, pentru a determina cele mai potrivite setări şi a oferi rezultate pe măsură.

 

Combinând flexibilitatea creativă cu imaginile de înaltă calitate, atât PowerShot SX280 HS, cât şi PowerShot SX270 HS, dispun de noul mod Hybrid Auto, care înregistrează primele patru secunde de dinaintea oricărui cadru la rezoluţie 720p, înainte ca Smart Auto să stabilească cele mai bune setări pentru fotografia perfectă. La finalul fiecărei zile, clipurile de patru secunde sunt montate într-unul singur, pentru a spune povestea “din spatele scenei”. Totodată, fotografiile pot fi editate folosind una din cele şapte[iv] filtre creative diferite, inclusiv efectele Fish-Eye şi Miniature.

 

Fotografii mai experimentaţi sau cei care doresc să-şi dezvolte abilităţile foto pot, de asemenea, să preia complet controlul aparatului. Folosind o serie de moduri avansate, inclusiv Tv şi Av, pentru a modifica timpul de expunere şi diafragma, sau Full Manual pentru a controla toate setările, utilizatorii pot să-şi exploreze creativitatea şi să îşi îmbunătăţească cunoştinţele cu ajutorul acestor două camere compacte performante.

 

PowerShot SX280 HS – funcţii principale:

 • Zoom 20x, obiectiv de 25mm
 • HS System: senzor CMOS 12,1 MP, procesor DIGIC 6
 • IS inteligent, Dynamic IS îmbunătăţit
 • Wi-Fi
 • Full HD
 • LCD 7,5 cm (3,0″) PureColor II G
 • GPS cu A-GPS
  • Hybrid Auto; Smart Auto
  • Moduri manual, Av şi Tv
  • Carcasă rezistentă la apă – opţional
 • Fotografiere la viteză mare

PowerShot SX270 HS – funcţii principale:

 • Zoom 20x, obiectiv grandangular 25mm
 • HS System: senzor CMOS 12,1 MP, procesor DIGIC 6
 • Intelligent IS, Enhanced Dynamic IS
 • Full HD (60cps)
 • LCD 7,5 cm (3,0″) PureColor II G
 • Hybrid Auto; Smart Auto
 • Moduri Manual, Av şi Tv
 • Fotografiere la viteză mare
 • Opţional – carcasă rezistentă la apă la o adâncime de până la 40m

[i] Folosind ISO 3200

[ii] Utilizarea GPS-ului poate fi restricţionată în anumite ţări sau regiuni. Aceasta ar trebui să respecte legile şi reglementările zonelor în care sunt folosite, inclusiv în cazul restricţiilor de utilizare a echipamentelor electronice.

3 Îmbunătăţire comparativă cu DIGIC 5 folosind ISO1600

4 Filtrele creative sunt reprezentate de: Soft Focus, Fish-eye Effect, Miniature Effect, Super Vivid, Poster Effect, Toy Camera Effect, Monochrome

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *