La Weekendul Nikonistilor

Astazi am trecut pe la evenimentul “Weekendul Nikonistilor” organizat la Hotel Pullman din Bucuresti.   Si nu regret deloc, chiar am remarcat cu mare placere ca organizarea este la nivel international, asa cum am intalnit pe la evenimente similare din afara tarii. Cei de la Nikon au expus aici toata gama de aparate foto, fie ca sunt compacte, dslr-uri sau mirrorless-uri, dar si obiective sau optica sportiva. Din cate am inteles se asteapta ca in decursul celor doua zile sa treaca pe acolo aproximativ 2000 de pasionati de fotografie, peste 1000 fiind inscrisi la workshop-uri si seminarii.

Spatiul a fost organizat in mai multe zone: studioul D800 dedicat fotografiei de fashion, standul NPS (Nikon Professional Services), unde puteau fi incercate aparatele si obiectivele profesionale, standul Nikon 1, unde m-am jucat cu mirrorless-urile, zona Nikon  Sport Optics, unde am privit prin lentilele binoclurilor si lunetelor terestre.

Dar, de departe cea mai apreciata zona era cea dedicata fotografiei de actiune, unde tineri sportivi faceau demonstratii de gimnastica la cal cu manere, arte martiale si chiar biking extrem.  Workshop-ul practic de aici era sustinut de dl. Mihai Stetcu, din cate am inteles fotograf oficial al Red Bull in Romania.

De asemenea, in aceste zile se desfasoara tot felul de workshop-uri interesante. Despre fotojurnalism, fotografia de presa si fotografia documentare, seminar sustinut de dl. Daniel Mihailescu, despre time-lapse, seminar sustinut de dl. Alin Popescu, despre editarea foto, seminar sustinut de dl. Bogdan Panait, despre fotografia extrema, workshop sustinut de dl. Predrag Vuckovic sau despre secretele filmarii cu DSLR, vorbitor fiind dl. Tudor Lucaciu. Nu vreau sa uit de workshop-ul sustinut de Vali Barbulescu, in care ne-a destainuit cateva dintre secretele fotografiei de fashion in studioul D800.

Daca aveti timp maine, nu ar fi rau sa dati o fuga pe acolo. Chiar daca nu sunteti Nikonisti, este o sansa sa testati toata gama de aparate si optica Nikon.

Eu m-am bucurat la maxim de eveniment si de studiorile amenajate. Micutul meu Nikon D5100 jar a mancat, am tras aproximativ 2000 de cadre, majoritatea in rafala, deh, pentru a surprinde actiunea. Ce sa mai, un eveniment pe cinste, cu momente speciale, mult sport, workshop-uri interesante si, bineintele, cateva fete chiar frumoase, sa se bucure lentila. 😀

Primele doua galerii, in continuare. Revin cu mai multe. Poate chiar si o filmare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.