Canon 100D prezentata in Romania

Canon 100D, cea mai mica si mai mica camera DSLR din lume, a fost prezentata oficial si in Romania. Bineinteles, alaturi de sora ei mai mare, 700D. Am trecut valvartej pe la evenimentul cu pricina, chiar eram curios sa vad in realitate daca este chiar atat de… mica.

Sincer sa fiu, ma asteptam sa fie la dimensiunile unui mirrorless mai voluminos, dar nu este chiar asa. Credeam ca este un atac mini-DSLR la mirrorless-uri, nici pe departe. Dar, si-ar putea gasi foarte bine locul in mainile unui copil, adolescent sau, de ce nu, al unei suave domnisoare. Pentru barbati, gripul din dotare nu este unul tocmai proeminent, asa ca nu va oferi o prindere eficienta.

Dar, s-ar putea ca tocmai dimensiunile ei sa atraga o anumita categorie de fotografi. Este o camera care nu iese in evidenta si are aproape toate avantajele sistemului DSLR, implicit o calitate foarte buna a fotografiilor. Ultima afirmatie este pur teoretica, ramane de demonstrat. 😀

Specificatiile ei sunt urmatoarele: senzor CMOS de 18 megapixeli CMOS (APS-C), procesor rapid DIGIC 5, plaja ISO intre 100-12800 (extins pana la 25600), fotografiere in rafala la 4 cps, sistem de autofocus hibrid CMOS AF II activ si in mod Live View, ecran tactil de 3 inchi si filmare full HD la 30/25/24 fps. Specificatii  foarte bune de altfel.

In rest, camera are o constructie de calitate, cu materiale si finisaje la calitate Canon, plus ca pare destul de robusta.

Din cate am inteles, va avea un pret de 3700 Lei, un pic cam scumpa as spune eu.

Cateva fotografii de la evenimentul de lansare, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Canon 100D prezentata in Romania

  • March 29, 2013 at 3:24 pm
    Permalink

    Mica si scumpa! Pe la vreo 1900 Lei cred ca starnea interesul… Asa, mai degraba mi-as lua un 600D…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *