Logitech K810, o tastatura bluetooth care inlocuieste alte trei

Sunt adeptul tastaturilor si mousilor fara fir, fie ca sunt wireless sau bluetooth, in primul rand pentru ca sunt mai comod de utilizat, ofera o mai mare libertate de miscare. Nu ma mai incurc de fire intinse pe birou, plus ca pot fi folosite/folositi si de la distante mai mari, la un HTPC (Home Theater PC) de exemplu. Singurul lor mic dezavantaj ar fi ca sunt dependente de baterii sau ca trebuie incarcate periodic daca au acumulatori speciali.

De curand am avut ocazia sa folosesc cea mai noua tastatura de la Logitech, K810; de altfel o folosesc in continuare. Din punctul meu de vedere, aceasta prezinta trei avantaje majore: este bluetooth, poate fi conectata simultan la 3 dispozitive si este iluminata.

In primul rand ca arata foarte bine. Are o constructie premium, din materiale de cea mai buna calitate, cu finisaje fara repros, astfel ca-si poate gasi loc fara probleme chiar si pe un birou cu pretentii de top management. Tastele sunt asezate pe o suprafata de aluminiu finisat mat, in partea superioara optandu-se pentru un plastic lucios, un material care arata bine dar pe care se vor vedea foarte usor amprentele.

Practic are dimensiunile si forma unei tastaturi de laptop, cu taste de tip chiclet nu foarte mari dar excelent spatiate, totul pentru o redactare confortabila si rapida. In plus, pentru a o putea utiliza in cele mai variate conditii, tastele sunt iluminate. Este compacta si usoara, poate fi transportata extrem de simplu la nevoie.

Cel mai important atuu al ei este ca poate lucra cu pana la 3 dispozitive conectate simultan prin bluetooth, comutarea intre ele realizandu-se prin intermediul a 3 butoane dedicate, pe care le puteti vedea in imaginea de mai sus. Imperecherea se realizeaza foarte usor, in cateva secunde practic.

In acest fel, devine un accesoriu interesant pentru cei care au mai mult de un gadget pe birou. Si nu putini sunt cei care, pe langa laptop sau sistemul PC, mai au si cel putin o tableta, daca nu doua. Iar utilitatea unei tastaturi fizice la o tableta nu cred ca poate fi contestata, mai ales daca avem obiceiul sa redactam texte lungi.

Datorita faptului ca este atat de compacta, poate fi utilizata impreuna cu HTPC-ul din living, gadget care trebuie musai manevrat de la distanta, din confortul canapelei ca sa ma exprim mai plastic. Singurul dezavantaj in acest caz fiind ca mai avem nevoie si de un mouse.

Am conectat-o fara probleme atat cu laptopul meu, cu o tableta Asus Vivotab Smart cu Windows 8 cat si cu un iPad Mini. Cu toate acestea a functionat fara probleme. Banuiesc ca poate functiona si cu tablete cu Android, ramane sa primesc una de test pentru a verifica.  Comutarea intre ele s-a realizat repede, doar prin simpla apasare a butoanelor F1, F2, F3.

Din cate am inteles, acumulatorul din dotare poate oferi o autonomie de maxim 10 zile, in functie de regimul de utilizare. Incarcarea lui se realizeaza printr-un cablu microUSB. De asemenea, pentru extinderea autonomiei, iluminarea este dezactivata automat daca tastatura nu este folosita iar intensitatea acesteia poate fi ajustata in functie de mediul ambiental.

Concluzii

Pro

– Designul, aspectul premium;

– Se poate conecta simultan la 3 dispozitive;

– Este iluminata;

– Asigura o redactare confortabila

Contra

– Pretul;

– Nu are bloc numeric.

Tastatura Logitech K810 este perfecta pentru cei care folosesc in mod curent mai mult de un gadget portabil, fie ca este laptop sau tableta. Prin tehnologia bluetooth poate comunica la fel de bine cu ambele, comutarea intre ele realizandu-se extrem de repede. Este compacta, usor de transportat, are un look premium si tastele au iluminare de fundal, astfel ca poate fi utilizata fara probleme si pe intuneric.

Daca nu ma insel, K810 are un pret aproximativ de 100 Euro. Dar, merita remarcat faptul ca inlocuieste trei tastaturi, chiar o putem numi o tastatura 3-in-1.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Logitech K810, o tastatura bluetooth care inlocuieste alte trei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *