De astazi, utilizatorii Vodafone au acces cu bilet electronic in toate statiile metroului din Bucuresti

Iata ca incepem si noi sa intram intr-o normalitate pe care am vazut-o de mult timp prin vestul Europei. Incepand de astazi, utilizatorii Vodafone au acces cu bilet electronic in toate statiile metroului din Bucuresti.

Acestea pot fi procurate printr-un simplu SMS la numarul 1700:

– cu textul 1C, la un tarif de 0.5 Euro (fara TVA), utilizatorii platesc o calatorie cu metroul;

– cu textul 2C – pentru doua calatorii, la un pret de 0.9 Euro (fara TVA);

– cu textul 10C – pentru zece calatorii, la un pret de 3.25 Euro (fara TVA).

Pentru a avea acces in statia de metrou utilizatorii trebuie doar sa apeleze numarul gratuit 1700 si sa apropie telefonul, in timpul convorbirii, de dispozitivul de validare dedicat, aflat la intrarea statiei de metrou, pana cand mesajul ‘Tranzactie reusita’ apare pe ecranul acestuia. In acelasi moment utilizatorii vor vedea si numarul de calatorii disponibile in cont.

Serviciul de plata prin SMS a accesului la metrou a fost dezvoltat cu sprijinul Metrorex. Pentru asistenta despre accesul la metrou prin SMS, utilizatorii pot apela numarul 1826, cu un tarif normal pe minut.

Astept acelasi sistem si pe RATB, si acolo mi se pare la fel de util. De remarcat totusi ca pretul calatoriilor este un pic mai scump decat cel de pe cartele, nu cu foarte mult.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “De astazi, utilizatorii Vodafone au acces cu bilet electronic in toate statiile metroului din Bucuresti

  • April 3, 2013 at 10:33 am
    Permalink

    aaa… cum adica mai scump? ce bulangii…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *