Samsung NX300 – lansata in Romania (foto)

Cea mai noua si mai meseriasa camera mirrorless de la Samsung a fost lansata astazi in Romania, in cadrul unui eveniment desfasurat in cadrul showroom-ului F64Studio. Aceasta este prezenta la vanzare cu un pret de 3579 Lei, in kit fiind inclus si un obiectiv 18-55mm. In acelasi pachet cumparatorii vor primi si o licenta de Adobe Lightroom, un pachet software tot mai utilizat de fotografii entuziasti dar si de catre cei profesionisti.

Destula lume la prezentarea oficiala, atat din partea presei, a televiziunilor cat si a bloggerilor. Din pacate Usain Bolt nu a fost prezent, desi parca as fi vrut sa-l cunosc personal. 😀

Despre camera nu va pot spune cu mult mai multe decat am facut-o de la Barcelona, unde am intalnit-o pentru prima data. Cel putin, nu momentan. Impresiile sunt mai mult legate de partea de design. Imi place in continuare cum arata, este o camera foarte bine construita, cu materiale si finisaje premium. Am remarcat gripul destul de proeminent, astfel ca poate fi tinuta foarte usor cu o singura mana. De asemenea, ecranul este rabatabil, ceea ce permite utilizarea ei si din unghiuri mai dificile. Favorita mea ramane in continuare modelul maro pentru ca are iti da o impresie mai vintage, retro sa-i zicem.

Pe cat de bine arata, pe atat de bine sta si la capitolul specificatii: senzor APS-C CMOS de 20.3 MPix, sensibilitate ISO intre 100 si 25600, un ecran AMOLED de 3.31 inchi, un performant sistem de autofocus hibrid, poate inregistra videoclipuri la rezolutii full HD cu 60 de cadre pe secunda si are o viteza de fotografiere in rafala de 9 cps. Da, am testat-o la Barcelona, raspundea destul de repede si de precis iar fotografierea in rafala se comporta ca o adevarata mitraliera.
 

 
Din cate am vazut acolo, erau si destule obiective cu care poate fi asortata: 12-24mm cu f/4-5.6, 20-50mm cu f/3.5-5.6, 50-200mm cu f/4-5.6, 18-200mm cu f/3.5-5.6, 16mm cu f/2.4, 20mm cu f/2.8, 30mm cu f/2, 45mm cu f/1.8, 85mm cu f/1.4 si alte cateva. De asemenea, exista si cateva blituri compatibile cu aceasta camera (SEF8A, SEF220A, SEF42A) dar si microfon extern, telecomanda sau modul GPS.

Dupa cum ne asteptam, are si facilitati wireless care permit conectarea la smartphone-uri si tablete precum si urcarea fotografiilor sau videoclipurilor direct pe internet. Nu-i lipseste nici tehnologia NFC pentru transferul mai facil al fisierelor pe dispozitivile compatibile.

Bineinteles, pe langa functiile automate, permite si un control manual avansat. Are si o multime de filtre creative pe care de-abia astept sa le testez cand voi avea ocazia. Pe langa designul de exceptie, ramane sa vad daca specificatiile sunt reflectate in rezultatul final si in experienta de utilizare.

Cateva imagini de la eveniment, in continuare.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Samsung NX300 – lansata in Romania (foto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *