Cu 13 Megapixeli in buzunar (de la LG)

De cateva zile am ocazia sa butonez noul LG Optimus G, de altfel primul smartphone cu un senzor de 13 Megapixeli care imi incape pe manute. Asa ca, va dati seama cat de curios sunt sa vad cum se comporta la capitolul foto-video, 13 Megapixeli fiind standardul suprem al acestui an, cel putin pana acum.

Nu cred ca este o noutate ce spun, insa consider ca acest capitol este unul extrem de important in conditiile actuale. Pentru ca un smartphone sa fie apreciat si bine primit in piata trebuie sa realizeze fotografii si filmari de calitate. Nu putini sunt cei care se bazeaza exclusiv pe serviciile unui astfel de gadget, chiar si in concedii sau pe la cine stie ce evenimente.

De altfel se stie ca smartphone-urile au canibalizat piata camerelor foto compacte, aceasta fiind in continua scadere din vina lor. Pana la urma nu este niciun secret de ce s-a intamplat asta – smartphone-ul este mai la indemana, il avem tot timpul la noi iar rezultatele obtinute sunt comparabile in calitate cu cele ale compactelor entry-level.

Deci, de vreo doua zile ma tot plimb cu 13 Megapixeli in buzunarul de la blugi si mi-am zis sa-i pun la treaba. Subiectele surprinse sunt variate, am pozat aproape tot ce mi-a iesit in cale: floricele, biciclete, motociclete, oameni, locuri, cladiri. Am vrut sa vad cat de clare sunt fotografiile, ce culori surprinde, cum se comporta mai exact.

Si, pot spune ca, pana acum, nu m-a dezamagit deloc, din contra. In conditii bune de iluminare, slava Domnului au fost doua zile frumoase, rezultatele foto sunt chiar bune. Imaginile sunt clare, au un nivel ridicat al detaliilor iar paleta coloristica surprinsa este naturala. Camera focalizeaza repede, precis, chiar si de foarte aproape. Momentan nu am schimbat nimic la setari, nu am simtit nevoia.

Ce a iesit, mai jos.

Bineinteles, am facut si doua filmulete.
 

 

 
Revin si cu alte poze.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Cu 13 Megapixeli in buzunar (de la LG)

  • April 15, 2013 at 2:44 pm
    Permalink

    mdea, nu e rau deloc Optimus G asta… si in rest? cum este?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *