Noua gama de televizoare Smart de la Samsung a fost anuntata in Romania

Samsung au lansat astazi in Romania generatia 2013 de televizoare Smart TV, ce vor fi disponibile la preturi ce variaza intre 1.899 lei (32 inci, HD ready) si 12.299 lei (55 inci, Full HD), in functie de diagonala si de alte caracteristici tehnice. O gama restilizata, care arata foarte bine si care incorporeaza procesoare performante, dual-core sau quad-core (pentru gama premium de Smart TV-uri), care permit multitasking-ul fara diminuarea performantelor, dupa cum le lauda producatorii lor.

Nu, nu au anuntat inca televizorul UltraHD. Din cate am inteles, o vor face cat de curand.

Trebuie sa recunoastem cu noua platforma Smart TV Samsung nu aduce mari noutati anul acesta, in principal avand cam aceleasi functii de anul trecut, upgradate bineinteles (control vocal si prin gesturi, conectare la internet, conectare cu samrtphone-uri si tablete etc). Schimbari sunt in zona de afisare a continului Smart, acum fiind organizat in trei sectiuni principale – 1.Fotografii, Videoclipuri si Muzica; 2. Socializare; 3. Aplicatii. Din cate am inteles, platforma este mai simplu de utilizat in acest fel.

De asemenea, functia de recunoastere a gesturilor a fost imbunatatita. Acum permite reglarea volumului, zoom-ul pe o poza folosind ambele maini si utilizarea semnului OK cu mana pentru a da Like pe o pagina de Facebook.

Desigur, televizoarele anului acesta sunt mai performante decat cele de anul trecut. De mentionat ca utilizatorii care au cumparat anul trecut un TV din seria ES7000 sau ES8000 au la dispozitie modulul Smart Evolution Kit. Acesta se monteaza in doar cateva secunde (plug & play) si face upgrade la nivel de procesor, memorie si GPU. Astfel, platforma Smart Hub va avea 3 ecrane, versiune imbunatatita a controlului prin comenzi vocale si gesturi, precum si procesor quad core. De asemenea, gama de varf a televizoarelor Smart TV din 2013 va avea sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.

Ce astept eu de la noua gama de televizoare Samsung? As vrea ca browser-ul de internet sa functioneze mai bine decat versiunea de anul trecut si capacitatea de stocare interna sa fie mai generoasa, cei 1GB de pe televizoarele premium anterioare fiind cam putini. Si mai multe aplicatii cu adevarat utile, nu neaparat video-0n-demand pentru ca aici avem deja Voyo si SeeNow.

Cateva imagini de la evenimentul de lansare, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Noua gama de televizoare Smart de la Samsung a fost anuntata in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *