La Targul de Florii de la Muzeul Satului din Bucuresti (cu NX300)

Prima zi cu adevarat calduroasa, peste 30 de grade au fost astazi in Bucuresti. Asa o frumusete de vreme nu trebuia petrecuta decat afara, intr-un parc, la munte sau chiar la mare. De cand asteptam caldura, m-am cam saturat de frig si umezeala.

Din pacate nu am plecat la munte sau la mare, vine ea si vremea aia, dar nu am stat in casa. Am mers la Targul de Florii desfasurat la Muzeul Satului Dimitrie Gusti. Aici, ca in fiecare an si cu prilejul tuturor sarbatorilor importante, o multime de mestesugari si artisti populari erau prezenti si isi expuneau roadele muncii – de la icoane pe sticla, pictura naiva, oua de paste incondeiate, oale, farfurii si cani traditionale si pana la obiecte si accesorii vestimentare. Destul de putini vizitatori, poate ca multi bucuresteni au plecat deja catre munte sau catre mare, pentru o saptamana de relaxare.

Bineinteles, am avut alaturi o camera foto. De altfel ultimul weekend petrecut cu mirrorless-ul NX300, o camera foto destul de reusita, pe care am inceput sa o apreciez, in primul rand datorita rezultatelor obtinute. Este o camera excelenta pentru acest gen de activitati in aer liber, de vacanta sa le zicem, poate surprinde fara probleme atat scene dinamice (9 fps) cat si peisaje sau portrete. Si la fotografia de tip close-up sta binisor, chiar si cu obiectivul de kit 18-55mm, numai ca trebuie folosit la zoom-ul maxim. Are o problema in conditii de iluminare puternica – ecranul este greu lizibil, parca as fi vrut sa fie acoperit cu un strat de polarizare.

Revin cat de curand si cu alte impresii asupra ei. Astazi am pozat cu ea tot ceea ce mi s-a parut interesant la evenimentul desfasurat la Muzeul Satului – cateva case batranesti si interioare, o multime de obiecte traditionale si mai ales oua de Paste incondeiate, vopsite sau impodobite, un fluturas care mi-a sarit in cale si multe altele. O paleta coloristica variata pe care NX300 reuseste sa o inregistreze cu acuratete.

Trei galerii, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *