Pe traseul albastru… (cu Nikon D7100)

Prima iesire in sanul naturii pe anul acesta. Este un inceput prea frumos de luna mai si am preferat, macar pentru o zi, sa evadam din Bucuresti. Nu am mers foarte departe, ne-am oprit la Sinaia. Am parcat masina langa Castelul Peles, in continuare una dintre destinatiile mele favorite.

Dar astazi am stat prea putin in curtea Castelului. Dupa ce am parcat, am pornit pe traseul albastru catre Poiana Stanii. Stiu, un traseu de pantofar, dar trebuia sa incepem si noi sezonul cu ceva mai usor. Cred ca am urcat aproape 1 ora si jumatate, maxim doua prin padure, pe un traseu pe care l-am mai strabatut alaturi de prietena mea, actuala sotie, acum vreo 15 ani. Ce am remarcat in primul rand? Ca acest traseu a fost lasat practic in voia sortii, nu a mai fost intretinut deloc. Majoritatea balustradelor de lemn care erau intacte in mileniul trecut, acum aproape ca lipseau cu desavarsire. Pacat…

Bineinteles ca nu plec niciodata la drum fara o camera foto. Azi am avut alaturi noua DSLR Nikon D7100. Da, un pic cam grea pentru astfel de iesiri, dupa opinia unora, dar pe mine nu m-a deranjat defel. Pana la urma, este o camera special construita pentru fotografia in natura, fiind destul de robusta pentru a scapa nevatamata in cazul unor mici accidente. Chiar vroiam sa vad cum se comporta in teren, un test final inainte de a o preda celor de la Skin. Nu am luat nicio trusa foto la mine, m-am bazat doar pe D7100 si pe obiectivul 18-105mm.

Am pozat cu ea tot ce mi-a iesit in cale, de la flori, copaci cazuti, balustrade vechi, padurea si pana la peisajele din Poiana Stanii sau nazdravanii care se alergau in jurul nostru fara a obosi catusi de putin. D7100 s-a comportat exemplar, declar fara retinere ca va fi urmatoarea mea camera DSLR (cand mi-o voi permite, biensur).

Am folosit-o mai mult in mod manual, am stat foarte putin pe modurile automate, mi-am dat seama ca nu-mi prea sunt de folos la conditiile de iluminare din padure, unde intr-o scena aveam atat zone puternic luminate cat si altele foarte intunecate. Este unul dintre cele mai dificile medii pentru fotografie.

D7100 focalizeaza precis, declanseaza rapid, iar rafala de 6fps este de mare folos pentru a surprinde miscarea dinamica a micutilor. In plus, am remarcat claritatea fotografiilor dar si paleta coloristica surprinsa, sunt incantat peste masura de rezultate. Un singur minus are camera – ecranul LCD nu este tocmai lizibil in lumina puternica, plus ca aveam impresia ca toate fotografiile nu sunt clare, m-am linistit cand le-am vazut pe ecranul laptopului.

De asemenea, am fost multumit de autonomia acumulatorului, nu l-am terminat desi am tras peste 1100 de cadre. Cred ca mai trag inca vreo 400 cu el.

Sunt prea obosit acum ca sa va povestesc mai multe, o sa va las in compania celor doua galerii foto.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *