Noi solutii de stocare in retea de la Qnap

O solutie de stocare la casa omului este binevenita oricand. Aproape nimeni nu mai “arde” pe dvd-uri fotografiile sau filmarile din vacante, pastrarea lor pe hard-uri fiind o solutie aproape la fel de ieftina, ca sa nu mai spun ca datele respective sunt accesibile mult mai rapid la nevoie. Asa ca, o scula de retea pe care sa facem backup celor mai dragi amintiri nu este chiar un moft, este o necesitate.

Ca tot a venit vorba, ii aduc in atentia voastra pe cei de la QNAP, producatori destul de cunoscuti pe acest segment de piata, care tocmai ce au lansat doua noi astfel de solutii de stocare  in retea- Turbo NAS TS-x21 si TS-x20, destinate in special utilizatorilor casnici. Mai important este ca, pe langa rolul de solutii de stocare in retea, acestea sunt si adevarate hub-uri multimedia accesibile de la distanta prin aplicatii mobile inteligente – Qmanager, care permite administrarea de pe smartphone-uri sau tablete, si Qfile, care permite accesarea fisierelor de oriunde, prin intermediul internetului.

Serverele de stocare TS-x21 sunt echipate cu procesoare la 2GHz si 1GB memorie DDR3, in timp ce seria TS-x20 dispune de procesoare la 1.6GHz si 512MB RAM. Ambele serii au modele cu patru, doua sau cu un singur hard-disk. De asemenea, au suport DLNA si AirPlay pentru conectarea de la distanta a dispozitivelor compatibile.

Pe ambele este instalat sistemul QTS 4.0 care are o interfata moderna de tip multi-window, cu bara de instrumente si care permite fundale personalizate. Mutarea fisierelor de pe computer se face printr-un simplu drag-and-drop. Bineinteles, exista interfete dedicate pentru fotografii si muzica. Are si functie de salvare a videoclipuriloe de pe Youtube sau Vimeo, precum si a fotografiilor de pe Facebook. Utilizatorii au la dispozitie si un centru cu peste 80 de aplicatii dedicate solutiilor Turbo NAS. Chiar sunt curios cum arata si cum functioneaza noua interfata Qnap.

Specificatiile principale pentru noile modele:

Seria TS-x21 – unitate turn, disponibila cu 4, 2, 1 bay-uri, CPU 2.0GHz, RAM 1GB DDR3, SATA HDD/ SSD, unitati de stocare hot-swappable (TS-421, TS-221), 2X USB 3.0, 2X Gigabit LAN (TS-421), 1X Gigabit LAN (TS-221, TS-121), Panou LCM (TS-421);
Seria TS-x20 – unitate turn, disponibila cu 4, 2, 1 bay-uri, CPU 1.6GHz, RAM 512 MB DDR3, SATA HDD/ SSD, unitati de stocare hot-swappable (TS-420, TS-220), 2X USB 3.0, 2X Gigabit LAN (TS-420), 1X Gigabit LAN (TS-220, TS-120).

Incerc sa revin si cu detalii legate de preturi.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *