Casetop, by Livi Design (kickstarter)

Am tot auzit ca smartphone-urile vor prelua rolul si functiile laptopurilor cat de curand. Normal, prin intermediul unui sistem de andocare care le va face mai simplu de manevrat. Dar, de ceva vreme, singurul astfel de sistem functional este Padfone-ul celor de la Asus, si acesta incomplet la cea de-a doua generatie, fara tastatura adica. Restul producatorilor nu au miscat nimic.

Asa ca, poate iau initiativa altii pentru a produce accesoriile necesare, chiar unele universale, compatibile cu mai multe tipuri de smartphone-uri. Mi se pare chiar o idee mult mai buna pentru ca daca schimbi smartphone-ul, ramai cu solutia de andocare compatibila.

Asa este si sistemul Casetop al celor de Livi Design, un proiect aflat inca in faza intitiala dar care mi s-a parut interesant. Practic, avem o carcasa cu tastatura si ecran asemanatoare unui laptop, compatibila atat cu iPhone-uri, cu Blackberry 10 cat si cu aproape 200 de modele de smartphone-uri cu Android.

Aceasta are un ecran de 11.1 inchi cu rezolutie 720p (vor fi si modele full HD in viitor), acumulator de 56W, sistem audio 2x1W, 1xHDMI, 1xMHL, 1×3.5mm audio, 1xUSB pentru incarcarea altor gadget-uri. Din cate am inteles, smartphone-urile se vor conecta fizic la el, prin intermediul adaptoarelor compatibile.

Un proiect interesant care inca cauta finantare pentru a deveni realitate. Vedem ce se mai intampla. Avem si un videoclip de prezentare mai jos.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *