Olympus E-P5 – anuntata oficial

Printre cele mai misto camere pe care am avut ocazia sa le folosesc anul trecut au fost doua modele marca Olympus – OM-D si E-PL5, de amandoua am fost extrem de multumit si de incantat, atat din punct de vedere al comportamentului si functionarii dar mai ales datorita rezultatelor foto-video foarte bune. Doua modele pe care vi le recomand in caz ca sunteti in cautarea unei camere foto de acest gen.

Si se pare ca Olympus nu s-au oprit aici, inca o noua camera mirrorless fiind anuntata oficial. Dupa cum am spus de curand, modelul E-P5 are un design clasic, inspirat din modelul  cu film de 35mm Pen-F (populara prin anii 1960). Oarecum o editie aniversara, nu? Doar au trecut 50 de ani de atunci. 😀

La partea de specificatii sta la fel de bine: senzor TruePic VI Live MOS de 16 Mpix, sistem de focalizare Fast AF si stabilizare pe 5 axe (existente si pe OM-D E-M5), ecran LCD tactil si inclinabil de 3 inchi, filmare full HD, plaja ISO 100-25600 si un timp minim de expunere de 1/8000 sec. Este prima camera mirrorless cu o asemenea valoare a timpului de expunere.

Si, se pare ca are modul Wi-Fi incorporat, astfel ca poate fi conectata la smartphone-uri sau tablete cu iOS sau Android. De asemenea, ofera posibilitatea unui control manual complet, avand o rotita pe spate cat si una frontala pentru modificarea timpului de expunere si a deschiderii diafragmei. Utilizatorii au la dispozitie si un vizor electronic optional.

Pretul va fi in jurul a 1000 USD.

Update. Se pare ca pretul in Romania va fi pe la 1000 Euro, nu pe la 900 cum ma asteptam. Cel putin asta am aflat din comunicatul oficial: “Camera va fi disponibilă  începând cu luna iunie 2013. Corpul camerei va avea preţul recomandat de vânzare de 4.499 RON (TVA inclus). Este disponibilă şi o varietate de kit-uri, obiective interschimbabile, cât şi diverse accesorii (printre care şi vizorul electronic). Kit-ul standard cu obiectiv M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 este disponibil la preţul de 4.999 RON (TVA inclus).

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Olympus E-P5 – anuntata oficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *