Asus Fonepad – oficial in Romania

Tableta cu functie de telefon a celor de la Asus a fost prezentata oficial astazi in Romania. Fonepad, caci asa se numeste, are un pret de 1099 Lei si, din cate am inteles, este  deja prezenta in magazinele de specialitate. Trebuie sa recunosc ca are un pret foarte bun tinand cont ca ofera si functia telefonica.

Dintre specificatiile tehnice amintesc de ecranul IPS cu o diagonala de 7 inchi si o rezolutie de 1280×800 pixeli, de procesorul Intel Atom Z2420 tactat la 1.2Ghz, de memoria RAM de 1GB,  stocarea interna de 16GB expandabila prin carduri microSDHC de pana la 32GB, autonomie de pana in 9 ore, totul functionand pe bazele sistemului de operare Android 4.1. Aceasta are o grosime de 10.4mm si o greutate de 340 grame, aceste valori fiind atuurile principale ale tabletelor cu ecran de 7 inchi, din ce in ce mai populare in ultimul timp.

Cei de la Asus au vrut sa ne convinga ca este perfecta pentru cei care vor sa inlocuiasca doua device-uri (tableta + smartphone) cu unul singur. Poate fi o intreaga discutie aici, tinand cont de dimensiunile un pic cam mari pentru utilizarea in rol de telefon, fiind destul de criticata din acest punct de vedere.Vorba unui oficial Intel prezent la eveniment – “dupa ce o iei in mana iti dai seama cat mare este”! :)))

Clar este insa altceva – smartphone-ul nu mai este un simplu telefon, este un gadget complex pe care putem desfasura o pleiada de activitati prin intermediul conexiunii la internet. Si, un ecran mai mare, ofera o experienta mai confortabila, mai completa. Tocmai de aceea a aparut un astfel de device cu ecran de 7 inchi si vor aparea tot mai multe in viitor, pentru ca exista piata pentru ele.

Sunt si utilizatori pentru care un ecran mare este mai important, care stau mai mult stau pe net sau in aplicatii si care vorbesc rar la telefon. Si, de ce nu, pe care ii doare in cot daca le sta sau nu le sta bine cu tableta la ureche, important fiind sa-si rezolve treaba. Nu vreau sa fiu avocatul diavolului, spun doar ca exista astfel de persoane. Eu raman fidel in continuare celor doua device-uri – laptop + smarpthone.

Despre Fonepad cam atat momentan. Daca are un comportament si o functionare impecabila, poate fi o tableta de succes, asa cum este tableta Nexus. Si, din cate am citit pe net despre ea, pare ca procesorul Intel isi face treaba cu destul succes.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Asus Fonepad – oficial in Romania

  • May 14, 2013 at 4:47 am
   Permalink

   cum peste mediu? adica mai bun? este foarte posibil, Asus face tablete bune.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *