Brix, de la Gigabyte

Super tare mini-pc-ul asta de la Gigabyte, Brix, aproape perfect in rol de mini-HTPC. Intr-o carcasa tip barebone cu dimensiunile 29.9 x 107.6 x 114.4 mm, acesta ascunde tehnologie performanta.

Vine cu un procesor dual-core Intel Core i7-3537U la 2GHz (Turbo Boost pana la 3.1GHz), placa de baza incorporata ofera suport de pana la 16GB memorie RAM si in carcasa incape fara probleme un SSD cu conexiune mSATA. De asemenea, are doua porturi USB 3.0, unul HDMI, un mini-Display, Ethernet Gigabit si conexiune Wi-Fi.

Dupa cum am spus, un astfel de mini PC poate fi utilizat fara probleme in living, in rol de HTPC (Home Theater PC). Adica acel computer, asezat langa televizorul mare cu ecran full HD, care ne ajuta sa vedem filme, sa ne jucam sau sa navigam pe internet, totul din confortul canapelei. Bineinteles, avem nevoie de o tastatura wireless cu touchpad incorporat pentru a-l manevra usor de la distanta. De asemenea, configuratia ii permite fara tagada si utilizarea in regim de office. Mentionez ca are sistem de prindere pe spatele monitorului.

Nu stiu cat costa dar am impresia ca s-ar putea sa-l vedem si prin Romania. Sper sa nu ma insel. Mai multe detalii aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *