La Peleș (cu Sony Xperia Z)

Astazi nu a fost o vreme tocmai primitoare la munte, nu am apucat sa mergem pe platoul Bucegilor, asa cum am fi vrut. In schimb, intre doua reprize de ploaie, am poposit pentru vreo doua ore in parcul Castelului Peles, unul dintre locurile noastre favorite. Dupa ce am baut un ceai cald, de incalzire, mi-am facut curaj si am pus din nou la treaba smartphone-ul Sony Xperia Z. A fost si soare, m-a si plouat, m-am strecurat cu gratie printre zecile de coreeni care invadasera parcul dar am apucat pana la urma sa trag cateva zeci de cadre.

La fel de bine s-a comportat, rezultatele fiind mai mult decat ok in conditii de iluminare buna. Imagini clare, cu o paleta coloristica vibranta si cu un nivel relativ ok al detaliilor. Desigur, imaginile nu pot fi comparate cu cele obtinute de senzori mai buni si camere mai performante. Dar sunt destul de bune pentru a multumi o mare parte a consumatorilor si in special pe cei care nu vor sa poarte cu ei si o camera foto, considerand ca smartphone-ul este de ajuns. Cam de aia se duce naibii piata compactelor, pentru ca smartphone-urile sunt in stare sa capteze imagini foarte bune in anumite conditii, in special pe soare sau in timpul zilei. Rezultatele obtinute cu Sony Xperia Z sau cu alte smartphone-uri de top sunt comparabile cu cele ale compactelelor ieftine.  Dar, pe cei care vor sa sa bazeze exclusiv doar pe serviciile unui Xperia Z in vacanta ii atentionez ca bateria lui va fi de folos doar pentru fotografierea a aproximativ 250 de cadre si pentru 5 minute de filmare (cu 3G activ).

Asa ca, daca sunteti curiosi sa vedeti cum s-a comportat Sony Xperia Z, gasiti doua galerii foto pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “La Peleș (cu Sony Xperia Z)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *