Primul meu mini-“time lapse”

Cat de incantat sunt, am reusit sa fac si eu primul meu mini-“time lapse”. Stiti cat de mult imi plac acest gen de videoclipuri, asa ca trebuia sa experimentez si eu. Desigur, nu este vreo mare realizare de arta, consider ca este doar inceputul. Treaba in sine nu este extrem de complicata, trebuie doar rabdare si sculele necesare: un aparat foto cu intervalometru, un trepied si un pachet software pentru editarea fotografiilor si a videoclipului.

In cazul meu a fost ceva mai simplu, pentru ca Nikon-ul D5100 nu are nevoie de intervalometru. Acesta ofera optiunea declansarii la un interval de timp prestabilit, pentru un anumit numar de cadre. In cazul meu, am tras din 2 in 2 secunde un numar de 500 de cadre. Pentru editare m-am folosit de Adobe Lightroom si de un template care exporta slideshow-ul de fotografii in format video la 23.976fps.

Ce a iesit, mai jos.
 

 
Si inca unul…

O problema pe care am sesizat-o… Imi trebuie un software care sa scoata flicker-ul din imaginile video…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

6 thoughts on “Primul meu mini-“time lapse”

 • May 27, 2013 at 12:02 pm
  Permalink

  Vroiam si eu sa fac unu .. dar cum iti trebuie cel putin 70.000 de cadre pentru ceva misto .. mi-e mila de saracu obturator.

  Reply
  • May 27, 2013 at 1:19 pm
   Permalink

   mda… asta este 😀

   Reply
 • May 29, 2013 at 1:01 pm
  Permalink

  D5100 declanseaza automat la cat il setezi tu ? 😐 poti sa-mi zici unde este setarea ? la Timer ?

  Flicker-ul nu se inlatura blocand aparatul la setari fixe si auto exposure-ul in timp ce faci fotografiile ?

  Reply
  • May 29, 2013 at 1:15 pm
   Permalink

   shooting menu – interval timer shooting

   flicker-ul apare pentru ca nu este aceeasi lumina in toate cadrele, chiar daca faci setari manuale; apar fara sa vrei rezultate subexpuse sau supraexpuse; am gasit un software care egalizeaza expunerea la un set de fotografii, inca nu am avut timp sa ma joc cu el

   Reply
   • August 28, 2014 at 12:59 am
    Permalink

    Buna ,

    De ceva timp caut si eu un software care sa mi permita sa declanseze o camera web ( f performanta ) la interval prestabilit ( ptr un timelapse de durata ) … si nu gasesc ! Poate ma ajutati cu un raspuns ! Merci !

    PS Nu vreau sa folosesc dslr !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *