Prin padure (cu Sony Nex 6)

Mi-am propus ca anul asta sa fie inceputul reintoarcerii in sanul naturii, in special in muntii pe care ii colindam cu atata placere cand eram liceean si apoi student. Pentru miscare, pentru relaxare, pentru distractie si voie buna alaturi de familie si de prieteni. Asa ca, ori de cate ori vom avea timp liber si vremea va tine cu noi, vom lua la pas scurte trasee de cateva ore, deh, din cauza conditiei fizice precare. Momentan ne limitam doar la Bucegi pentru ca sunt foarte aproape de Bucuresti, in maxim doua ore suntem acolo.

Saptamana trecuta am urcat de la Gura Diham catre Poiana Izvoarelor, un traseu de aproximativ doua ore. Daca la urcare m-am folosit de smartphone-ul Xperia Z, coborarea am facut-o alaturi de camera mirrorless Sony Nex 6 pe care o tot butonez zilele astea. O camera de care sunt in general multumit si care mi-a fost de folos sa obtin rezultate bune, conditia fiind sa folosesc sensibilitate ISO de peste 400.  Era destul de umbra in padure si cand am folosit ISO 100, fotografiile nu ieseau clare. Am utilizat in general modul P dar la nevoie am trecut pe manual, schimbarea valorilor deschiderii diafragmei si a timpului de expunere realizandu-se rapid prin intermediul unor rotite dedicate.

Doua galerii din drumetie, pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *