Asus au lansat oficial in Romania noile placi de baza cu chipset Intel Z87

Desktop-ul nu este pe cale de disparitie, asa cum prevad unii si altii, inca mai sunt destui utilizatori care prefera acest gen de sisteme. Motivele sunt de la sine intelese, nu cred ca trebuie sa mai fac o comparatie intre sistemele portabile si laptopuri. Daca este nevoie, o fac cu alta ocazie.

Acum este momentul schimbarii de generatie, atat Intel cat si AMD urmand sa anunte zilele astea noile procesoare si APU-uri. Dupa cum ne asteptam, producatorii de placi de baza sunt deja pregatiti sa ne ofere suportul necesar pentru adoptarea noilor platforme. Speram sa nu fie probleme ca la generatia trecuta.

In Romania primii sunt cei de la ASUS care au prezentat astazi noua generatie de placi de baza construite pe baza chipsetului Intel Z87 pentru cea de-a patra generație de procesoare Intel Haswell. Acestea fac parte din seriile Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) si ASUS WS (workstation).

Noile placi de bază Asus  au un alt design si acopera o gama larga de utilizare. Modelul high-end Z87-DELUXE dispune de cele mai multe functii si de o conectivitate avansata, Z87-A este conceputa pentru aplicatii mainstream, Z87I-DELUXE aduce chipsetul Z87 in formatul mini-ITX, in timp ce Z87 WS indeplineste standardele corespunzatoare statiilor de lucru, fiind destinata design-ului profesional si producerii de continut multimedia.

Pe aceste placi de baza Asus ofera Dual Intelligent Processors 4 cu optimizare 4-Way, integrand caracteristici ce imbunatatesc modul de control al PC-ului: chipul TPU pentru reglarea performantei, unitatea EPU pentru managementul energiei, DIGI+ Power Control si Fan Xpert 2 care pot fi activate cu un singur click pentru optimizarea performanței in timp real, o mai bună eficienta energetica, controlul digital precis al alimentarii si o pozitionare exacta a ventilatoarelor pentru reducerea zgomotului si imbunatatirea racirii.

Cand utilizatorii sunt departe de PC se poate comuta inteligent in Away Mode, permitand transferul de fisiere cu un minimum de putere absorbita.

Alte idei extrase din comunicatul de presa, in continuare.

Performanță Z87 pentru jucători și overclockeri
ROG oferă noua placă de bază MAXIMUS VI HERO, croită pentru jucătorii pasionați care vor să experimenteze faimosul brand ROG la un preț mai accesibil. Modelul este însoțit de placa de gaming în format micro-ATX MAXIMUS VI GENE cu dispunde de două surse de sunet SupremeFX. Acestea oferă un raport semnal-zgomot de 115dB pentru putere și claritate, iar interfața Sonic Radar, suprapusă pe ecran, arată direcția surselor de zgomot din jocuri, sporind competitivitatea. MAXIMUS VI GENE este livrată cu adaptorul mPCIe Combo II pentru a avea mai multe opțiuni pentru accesul în rețea și transferul datelor, având suport pentru noile SSD-uri NGFF. Placa de bază MAXIMUS VI EXTREME continuă tradiția ROG în stabilirea de recorduri mondiale în zona chipsetului Z87. Produsul este livrat cu OC Panel, o consolă pentru overclocking care poate fi montată în locașul de 5.25” sau utilizată extern. Atunci când este în afara carcasei, OC Panel facilitează un overclocking detaliat în Extreme Mode. MAXIMUS VI EXTREME suportă, de asemenea, memorii DDR3 cu viteze mari, de peste 3GHz.

Răcire îmbunătățită, anduranță și flexibilitate în montaj
Plăcile de bază TUF SABERTOOTH Z87 au fost prezentate împreună cu GRYPHON Z87, prima placă TUF în format micro-ATX. Ambele platforme oferă răcirea și durabilitatea testate TUF, chiar și în cele mai vitrige condiții de utilizare. Plăcile de bază TUF utilizează componente de înaltă durabilitate precum condensatorii 10K Black Metallic, fabricați în Japonia, care au o toleranță cu 20% mai mare la temperaturi extreme și o durată de viață de 5 ori mai mare decât condensatorii obișnuiți. Caracteristicile specifice TUF includ protecțiile Thermal Armor, cu design refăcut, cu supapă, ce impulsionează fluxul de aer. Plăcile TUF Fortifier ranforsează platforma pentru a preveni îndoirea, asigurând o mai mare durabilitate a PC-ului. Capacele speciale Dust Defender protejează sloturile de extensie și conectorii împotriva acumulărilor de praf, extinzând astfel durata de viață a sistemului.

Toate facilitățile de mai sus sunt dotări standard pe SABERTOOTH Z87, în timp ce GRYPHON Z87 furnizează clienților flexibilitatea achiziționării separate a kitului GRYPHON ARMOR KIT care oferă Thermal Armor, TUF Fortifier și Dust Defender.

Cea mai bună calitate disponibilă din prima zi
Toate plăcile de bază ASUS lansate – ROG, TUF și WS Z87 trec printr-un proces strict de validare, ce garantează cea mai înaltă calitate și compatibilitate din industrie. ASUS testează fiecare placă de bază cu sute de memorii, plăci de extensie și combinații de dispozitive externe de la aproape fiecare brand și comerciant de pe piață. Plăcile de bază au trecut cel mai dur proces de testare din industrie, verificându-se stabilitatea, fiabilitatea și longevitatea.

PRETURI

Prețurile aproximative ale noilor plăci de bază ASUS lansate pe 4 iunie 2013 (TVA inclusiv): MAXIMUS VI EXTREME – 2000 lei, MAXIMUS VI HERO – 1050 lei, MAXIMUS VI GENE – 950 lei, SABERTOOTH Z87 – 1200 lei, GRYPHON Z87 – 800 lei, Z87-DELUXE/DUAL – 1600 lei, Z87-DELUXE – 1400 lei, Z87-EXPERT – 1200 lei, Z87-PRO – 950 lei, Z87-PLUS – 850 lei, Z87-A – 750 lei, Z87-C – 700 lei, Z87-K – 650 lei, Z87M-PLUS – 600 lei.

Alte cateva imagini, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *