Xbox One vs. Playstation 4 (comparatie)

Razboiul consolelor va incepe cu adevarat cand acestea vor fi pe piata. Pana atunci, citim pe net, ne informam, ne dam cu parerea care este mai buna sau mai potrivita pentru fiecare dintre noi. Am gasit pe net un grafic comparativ extrem de interesant. Mai jos.

Voi pe care o preferati?

In momentul asta nu prea stiu pe care sa o aleg in cazul in care as vrea sa cumpar una de Mos Craciun. Din punct de vedere al puterii de procesare sunt aproximativ identice, procesor AMD Jaguar, placa grafica AMD, 8GB memorie RAM, stocare interna de 500GB, unitate optica bluray, 4K. Amandoua au sisteme de recunoastere a gesturilor si miscarilor, o sa vedem care va fi mai performant.

Apreciez la cea Microsoft ca acum are bluray, ca permite vizualizarea emisiunilor TV, accesul la cloud computing, ca are un browser mai performant, Internet Explorer, dar si combinatia celor trei sisteme de operare (Xbox, Windows 8 Kernel, SO de Virtualizare).

La PS4 apreciez ca nu exista restrictii de utilizare a jocurilor second hand si a imprumutului acestora, cum se intampla la Xbox.

Sursa.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Xbox One vs. Playstation 4 (comparatie)

 • June 21, 2013 at 8:02 am
  Permalink

  nici din satelit nu au performante similare.
  pe scurt:
  UN GPU cu 1152 shadere vs unul cu 768 (calculeaza diferenta!)
  interfata intre procesor si memorii GDDR5 este mult mai rapida decat o interfata cu niste memorii DDR3 mult mai lente. MS si-a dat seama ce gatuita e performanta, de aceea au adaugat memoria tampon eSRAM de 32MB. Ceva gen hardurile Hibrif cu 8MB SSD ca fie mai rapide.

  Iata niste citate mai relevante:
  the Xbox One will have an 8-core 64-bit x86 Jaguar AMD CPU @ 1.6GHz, coupled with a GPU that’s very close to the Radeon HD 7790. The Xbox One will have 68GB/sec of bandwidth between the CPU/GPU and RAM, the GPU will have 102GB/s of bandwidth to a local 32MB SRAM cache,

  The PS4, in comparison, has an 8-core Jaguar AMD CPU, with a GPU that’s around the same level as the Radeon 7870 (which is significantly more powerful than the 7790). The PS4 has 8GB of GDDR5 RAM, providing 176GB/s of bandwidth to both the CPU and GPU. The Xbox One mostly ameliorates this difference with 32MB of high-speed SRAM on the GPU, but it will be a more complex architecture to take advantage of.

  sursa:
  http://www.extremetech.com/gaming/156273-xbox-720-vs-ps4-vs-pc-how-the-hardware-specs-compare

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *