Ativ Q – Inca un hibrid cu Windows 8 si Android, de data asta de la Samsung

Vad ca s-a dat liber la hibride care functioneaza atat cu Windows 8 cat si cu Android 4.2. Primii care au anuntat o astfel de dracie au fost cei de la Asus, cu al lor Transformer Book Trio lansat la Computex 2013 in Taipei. Cum coreenii nu au vreun targ important de IT&C sau de electronice prefera sa lanseze la Londra noile produse, cum este si cazul celor de la Samsung.

Ieri au anuntat tableta Ativ Q, un sistem hibrid care poate fi utilizat atat ca laptop cat si ca tableta, ecranul fiind atasat de corpul cu tastatura printr-un suport flexibil care permite diverse pozitionari, si pe fata, si pe dos. 😀 Specificatiile sunt chiar misto: ecranul este de 13 inchi si are o rezolutie imensa, de 3200 x 1800 pixeli, procesor i5 de noua generatie, 4GB RAM, stocare pe un SSD de 128GB, tehnologie USB 3.0 si dispune de un SPen pentru o manevrare mai facila a interfetei si aplicatiilor. Cantareste numai 1.28Kg, astfel ca nu va fi o povara la transport.

Insa abordarea integrarii celor doua sisteme de operare intr-un singur echipament este total diferita fata de cei de la Asus. Daca taiwanezii au asamblat/lipit doua sisteme intr-unul singur (doua procesoare diferite, doua unitati de stocare separate), Samsung au preferat sa virtualizeze Android-ul in interfata Windows, practic devenind o aplicatie a acestuia. Chiar sunt curios cum functioneaza.

De asemenea, astept sa vad care tip de sistem va avea castig de cauza sau daca va exista o reala cerere pentru astfel de hibride. Suna bine din punct de vedere al avansului tehnologic dar oare nu sunt prea complicate pentru utilizator?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Ativ Q – Inca un hibrid cu Windows 8 si Android, de data asta de la Samsung

  • June 22, 2013 at 7:54 pm
    Permalink

    complicat? in niciun caz…ai integrare dropbox la indemana..toate sunt la degetul mic..e foarte simplu..pentru cei care deja detin un sistem de operare cu android..iar pentru ceilalti nu cred ca e o mare povara..totul se invata

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *