De vacanta: pe Aineck, soare, vacute, panorame si autostrada…

Prima zi cu soare adevarat dupa ce a plouat o saptamana intreaga aici in Alpi. Culmea, in ultima noastra zi aici. Am inteles ca nici la Bucuresti nu este mai bine. Cum eram satui pana peste poate de muzee si castele, am purces repede pe munte cu telescaunul. Vroiam natura, vroiam aer liber.

Am ales sa ne urcam pe varful Aineck aflat chiar langa hotelul nostru. Biletul dus-intors pentru o familie 2+1 este de 33 de Euro. Noi nu am platit nimic. Cool, nu? Nu ca am fi cine stie ce smecheri sau vedete, ci pentru ca am primit la hotel imediat dupa ce ne-am cazat un card Lungau prin intermediul caruia am beneficiat de gratuitati si reduceri de pana in 50% la anumite obiective turistice. Puteam merge cu inca doua telecabine in aceasta vacanta, pe alte varfuri, dar nu a fost vreme pentru asa ceva. Si nici ele nu functionau in orice zi in aceasta perioada. De-abia din iulie sunt pornite zilnic. Ghinion de nesansa… Daca viitoare vom sti.

Acum, ca s-a ivit ocazia in ultimul ceas, am profitat de aceasta oportunitate. Drumul cu telescaunul pana la cota 2220 de metri a durat cam 10 minute. Acolo ne-am plimbat putin pe platou, am vorbit cu vacutele aflate la pascut, ne-am bucurat de soare si de panoramele superbe ale Alpilor. Cred ca undeva in zare am zarit si Grossglockner-ul (el era). Apoi ne-am odihnit la terasa cabanei Adlerhorst, unde am degustat cel mai bun strudel de mere in sos de vanilie din vacanta asta. Si un weiss rece, normal.

Chiar am coborat arsi pe fata de acolo, ultravioletele au lucrat din plin pe tenul nostru palid. Sa nu uit: mare mirare cand am vazut ca austriecii lucrau la ceva legat de o noua austostrada (A1). La 2200 de metri!!!! Erau cateva escavatoare care nu stateau deloc, scormoneau pamantul si pietrele in draci. L-am intrebat ce fac constructorii acolo pe domnul de la telescaun dar pentru ca mi-a explicat in germana normal ca nu am inteles nimic. Spunea ceva de un “C”, ma gandesc ca o fi vreo gura de aerisire pentru vreun tunel ce va trece pe sub munte.

Cateva fotografii cu Alpii vazuti de Aineck, prelucrate un pic in Lightroom pentru ca aerul era prea incarcat, pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “De vacanta: pe Aineck, soare, vacute, panorame si autostrada…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *