Doua noi GPS-uri de la Mio; cu TMC si update gratuit al hartilor pe viata

Consider ca GPS-ul este unul dintre cele mai utile accesorii intr-o masina, mai ales atunci cand plecam in vacante sau intr-o localitate pe care nu o cunoastem. Eu nu as pleca la drum lung fara unul, mai degraba ma intorc sa-l iau de acasa daca l-am uitat cumva. In ultimii 3 ani m-am folosit de GPS-uri Mio la drumurile lungi si pot spune ca in general si-au facut cu succes treaba. M-au dus si adus fara prea mari batai de cap, punct ochit, punct lovit. Chiar v-am povestit despre modelul Mio Spirit 485 aici si aici. Anul asta am condus alaturi de alt model, Spirit 695LM, care in general s-a comportat ok, mai putin pe centura Budapestei unde se cam pierduse si m-a invartit de vreo trei ori intr-o bucla; dar am depasit situatia cu calm.

Iata ca acum lanseaza inca doua noi modele cu TCM in Romania, Mio Spirit 495 Eu LMU TMC (779 Lei) si Mio Spirit 695 Eu LMU TMC (879Lei). Serviciul TMC (Traffic Message Channel) ofera informatii cu privire la problemele de trafic de pe principalele autostrazi (accidente, ambuteiaje sau lucrari rutiere) si pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea recalcularii rutei. Am folosit acest serviciu anul trecut si pot spune ca mi-a fost de folos, ocolind zonele cu probleme de trafic.

Bineinteles, ambele modele de GPS beneficiaza de update gratuit al hartilor pe toata perioada de functionare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.