Festivalul Medieval de la Sighisoara (prima zi, cateva imagini)

Weekend-ul asta suntem la Sighisoara si prin imprejurimi, poate ajungem pentru cateva ore si pe la Sovata (da, acolo unde a facut Nicu’ armata).

Prima zi si prima data la Festivalul Medieval de la Sighisoara. Anul asta am zis sa nu-l mai ratam, sa vedem si noi cum este. Si, dupa doar cateva ore petrecute aici, ne-am dat seama ca vom dori sa revenim in fiecare an la acest eveniment, este o experienta pe care nu o vom uita usor.

Desi in generel devin claustrofob, nervos si extrem de iritat cand vine vorba de multime si inghesuiala, astazi nu m-am mai simtit deloc asa. Recunosc ca m-am dus cu inima stransa, pregatit sa plec la primul semn de busculada. Nu a fost deloc asa, chiar daca eu nu am mai vazut o Cetate a Sighisoarei atat de plina de oameni si de acareturi de toate felurile pana acum.

Din contra, mi s-a parut ca Cetatea pulseaza de viata si ca asa ar trebui sa fie tot timpul. Spectacole de teatru, demonstratii de lupte medievale, cantareti, menestreli si saltimbanci, mesteri si artisti populari, vanzatori ambulanti, aici ii gasesti pe toti si pe toate. Sa nu uit de multimea de femei, barbati si copii costumati in straie medievale care de care mai interesante.

In cele cinci ore petrecute aici nu ne-am plictisit deloc, nu am avut cum. Oriunde era ceva de vazut, de experimentat, de admirat, de gustat, de incercat, de intrebat, de ascultat… de trait. Plus ca exista bere din belsug si nici gulasul nu este rau, chiar deloc.

Cateva imagini de aici, in continuare. Revin pe cat se poate de repede si cu altele.

Alte doua galerii, pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *