Festivalul Medieval Sighisoara 2013 – Lupte Cavaleresti

Ieri am asistat la demonstratiile de lupte cavaleresti ale Ordinului din Bulgaria. Chiar meseriasi baietii. Mai intai ne-au prezentat cum se imbracau cavalerii de prin secolele XIII-XIV, de la izmene si pana la armura. Apoi au inceput sa se incinga bine de tot intre ei, cu tot felul de demonstratii de lupte cu sabia si scutul. Destul de periculos ce faceau ei, pentru ca oricand se poate intampla un accident.

Dar asta nu a fost tot. La finalul demonstratiei lor au fost provocati la intrecere de Ordinul din Ungaria. Astia au venit tantosi si plini de ei, demonstratia lor incepand cu cateva focuri de pusti medievale care i-au asurzit pe spectatori. Mama ce bubuiau draciile alea…

Dupa care au inceput sa se lupte cu bulgarii parte in parte. Mai intai lupte unul cu altul iar la sfarsit la gramada, trei la trei. S-a lasat cu o ciomageala pe cinste si mi s-a parut ca bulgarii au fost mai buni, mai nervosi.

Asta pana la final cand, drept dovada ca au fost doar intreceri amicale, sportive sa le zicem, au incins o hora de nu-i mai opreai, cu tot cu armuri pe ei.

Ce sa mai, a fost chiar interesant.

O galerie in continuare.

Inca doua, pe urmatoarea pagina.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *