Pe Transfagarasan, intr-o zi cu soare…

De la Sighisoara am hotarat sa ne intoarcem in Bucuresti pe Transfagarasan, nu de alta dar nu mai trecusem de vreo doi ani pe acolo. Sincer sa fiu, eram curios daca s-a refacut soseaua din judetul Arges care coboara de la Balea, prin Vidraru, catre Pitesti.

Zi frumoasa, cu soare, vreme tocmai potrivita pentru o plimbare cu masina pe una dintre cele mai frumoase sosele ale Europei, ba nu, ale lumii. Nu am forjat, pentru ca nu este stilul meu (sotia ar fi de alta parere 😀 ), am mers destul de relaxat, privind pe cat posibil in timp ce conduceam si la superbele peisaje ce se vedeau prin parbrizul masinii. Bineinteles, de cate ori am avut ocazia, am oprit ca sa fac poze peisajelor dar si soselei. Chiar am surprins cativa parapantisti care se leganau frumos pe curentii de aer. Misto sport…

Destul de aglomerat traseul dar ma asteptam, doar a fost weekend. Maximum de aglomeratie era la Balea, unde am parcat pe sosea pentru ca in parcarile cu plata nu mai erau locuri libere. Dupa ce am degustat o ciorbita de burtica si niste mititei la Cabana Balea Lac, am trecut prin tunel in judelul Arges cu destinatia Curtea de Arges – Pitesti – Bucuresti. Nu inainte de a-l lasa pe pitic sa zburde un pic pe munte. Vad ca a inceput sa-i placa sa se catere, este un semn bun.

Sa revenim la traseu Balea Lac – Vidraru – Curtea de Arges. Daca nu aveti treaba pe acest drum, va sfatuiesc sa-l ocoliti. Daca nici in judetul Sibiu soseaua Transfagarasan nu mai este ca acum doi ani, totusi fiind practicabila, in Arges este JALE.  Da, jale, desi au mai fost refacute niste portiuni intre Balea Lac si Curtea de Arges, au ramas multe altele praf, ca acum multi, multi ani. Gaurite, apoi plombate, iar gaurite, iar plombate aiurea, iar gaurite. Pe unele portiuni erau prezente doar plombele, neacoperite, nesemnalizate, nimic… ca in codru…

Si mai avem tupeul sa ne laudam cu Transfagarasanul, ca ar fi cel mai spectaculos traseu din lume. Si mai vrem sa vina turistii straini ca sa-l viziteze. De ce? Ca sa-si rupa masinile pe aici?

Parerea mea este ca ori conduceti precaut, incet si cu atentie maxima la craterele din sosea, ori evitati zona. Daca urcati din Sibiu catre Balea Lac, intoarceti-va pe acelasi drum si luati-o catre Bucuresti prin Brasov. E drumul mai bun. Mai lung dar mai ok.

Cateva imagini de pe partea frumoasa si spectaculoasa a Transfagarasanului, cea care ne-a urcat in topuri, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *