Canon Legria Mini – ar putea fi o camera foarte buna pentru masina

Canon anunta astazi o interesanta camera video, Legria Mini, cu un format asemanator celor utilizate la filmarile din masina.

Aceasta dispune de un obiectiv Canon grandangular la 160 de grade si diafragma f/2.8, ecran LCD cu o diagonala de 6.8cm si unghi variabil, suport incorporat, conectivitate Wi-Fi. De asemenea, camera are un sistem de detectare automată a rotirii sale astfel ca imaginea va fi intotdeauna afisata corect, indiferent de cum e tinuta.

Alte specificatii: senzor Canon CMOS 1.2/3 inchi cu sistem HS iluminat din spate, astfel ca promite rezultate ok chiar si in conditii de iluminare slaba, rezolutie de 12.8 Mpix pentru imagini statice, procesor DIGIC DV 4 si, bineinteles, filmare la rezolutii Full HD.

Cum este un echipament de generatie noua, prin Wi-Fi permite conectarea la tablete si smartphone-uri. Functia Live Streaming Remote Control permite utilizatorilor de iOS si Android posibilitatea controlului de la distanta iar cea Remote Browser permite ca imaginile si clipurile video sa fie vizualizate si pe alte terminale, precum tablete sau monitoare cu ecran mare, prin intermediul browserelor precum Safari sau Internet Explorer.

Dupa cum am spus, ar putea fi o foarte buna camera video de masina, care ar filma la o calitate deosebita. Sunt curios daca va fi disponibil si un suport pentru prinderea de parbriz sau vreun accesoriu de acest gen. Depinde si de pretul la care va fi comercializata.

Update: Costa cam 300 Euro. Din septembrie va fi pe piata.

Mai multe detalii in comunicatul oficial.

Canon anunţă noua LEGRIA mini – o cameră video digitală ce oferă utilizatorilor flexibilitate incomparabilă şi libertatea de a se exprima în mod creativ şi de a-şi împărtăşi pasiunile. Acest lucru reflectă tendinţa tot mai crescută a consumatorilor de a se exprima prin intermediul videoclipurilor. Combinând un obiectiv Canon grandangular , ecran LCD cu unghi variabil multifuncţional şi suport încorporat, cu un sistem de imagine HD de cea mai bună calitate şi conectivitate Wi-Fi, LEGRIA mini este un nou mod de a spune – şi de a împărtăşi – poveşti deosebite.

Surprinde noi perspective

Designul inovativ al LEGRIA mini oferă posibilităţi fără rival în exprimarea proprie, oferindu-le utilizatorilor libertatea de a explora unghiuri creative diferite prin care să spună şi să împărtăşească propriile poveşti. Disponibilă în negru, argintiu şi alb, într-un corp portabil şi uşor, se diferenţiază de designul tradiţional al camerelor video. De asemenea, graţie suportului încorporat, oferă flexibilitate sporită în înregistrarea din mână, permite utilizatorilor să iasă din spatele camerei şi să fie personaje active în clipurile pe care le realizează. Pasiunile şi distracţia sunt aduse la viaţă, transformând excursiile în adevărate filme şi prepararea cinei într-o lecţie video de gătit.

Cu obiectivul Canon grandangular cu diafragmă f/2.8, ce oferă imagini Full HD cu unghiuri de 160 de grade şi cadre statice cu unghi de 170 de grade pentru încadrare simplă, LEGRIA mini permite utilizatorilor să surprindă şi mai mult din lumea care îi înconjoară. Cei ce-şi doresc să filmeze într-un stil mai convenţional pot, foarte uşor, să apese pe ecranul LCD tactil pentru a reduce câmpul vizual până la un unghi de apropiere de 71 de grade.

Ecranul LCD inovativ, cu unghi variabil de 6,8 cm, poate fi întors atât spre cel ce filmează, cât şi spre cel filmat, oferind utilizatorilor o gamă diversă de opţiuni şi stiluri cu care să se joace. De exemplu, ecranul poate fi întors pentru mai multă acurateţe atunci când utilizatorul vrea să se filmeze pe sine sau poate fi aplecat pentru a surprinde un unghi mai larg într-un mod creativ. Camera dispune de un sistem de detectare automată a rotirii sale, ceea ce asigură că imaginea va fi întotdeauna afişată corect, indiferent de cum e ţinut echipamentul.

Suportul integrat este perfect pentru înregistrare atunci când nu e necesară ţinerea camerei în mână, eliminând nevoia unui trepied şi suportând o serie mare de unghiuri de până la 60 de grade. Astfel, permite o varietate de unghiuri creative, ideale pentru filmarea unui tutorial de îngrijire personală direct de pe masa de machiaj sau înregistrarea unei mişcări de dans direct de pe podea.

Calitate video pentru rezultate creative

Calitatea renumită a imaginilor Canon este un punct central în cazul LEGRIA mini. Sistemul HS combină senzorul Canon CMOS 1.2/3” de înaltă senzitivitate, iluminat din spate, cu platforma de procesare Canon extrem de avansată DIGIC DV 4, pentru a oferi clipuri video şi cadre statice cu minimum de artefacte sau zgomot. LEGRIA mini produce imagini Full HD (1920 x 1080) clare, în culori vii, oferă performanţe foarte bune în condiţii de iluminare slabă şi o gamă dinamică mare, alături de cadre statice deosebite, la o rezoluţie de 12,8 megapixeli.

LEGRIA mini oferă, totodată, sunet de calitate superioară, indiferent de videoclipul filmat, graţie microfonului stereo integrat, ideal pentru situaţii precum înregistrarea unui tutorial sau a unei conversaţii într-o zonă aglomerată. Pentru a mări performanţele, utilizatorii pot alege opţiuni precum Music sau Speech direct din meniu, folosind funcţia Audio Scene Select.

 

 

Împărtăşeşte pasiunile prin conexiunea Wi-Fi

Pentru cei ce doresc să împărtăşească momentele preferate, fie prin trimiterea pe alte echipamente, fie în reţele sociale, LEGRIA mini beneficiază de conectivitate Wi-Fi încorporată, ce permite distribuirea clipurilor video de înaltă calitate[1]. Totodată, include funcţia Live Streaming Remote Control, adică utilizatorii de iOS sau Android au posibilitatea de a filma de la distanţă folosind o aplicaţie de smartphone sau tabletă.

Funcţia Remote Browser permite ca imaginile şi clipurile video realizate cu LEGRIA mini să poată fi vizualizate şi pe alte terminale, precum tablete sau monitoare cu ecran mare, prin intermediul browserelor precum Safari sau Internet Explorer, eliminând nevoia folosirii unui anumit software. Pentru a încărca clipurile prin Wi-Fi pe platforme de socializare precum YouTube sau Facebook, fără a avea nevoie de un computer, utilizatorii cu echipamente ce folosesc Apple iOS se pot folosi de aplicaţia gratuită şi uşor de folosit Canon Movie Uploader. Ceilalţi utilizatori pot accesa Canon Image Gateway pentru a încărca un clip fără a mai conecta camera la un PC. Suportul DLNA înseamnă, printre altele, că utilizatorii pot, de asemenea, să transmită live clipurile pe calculatoarele şi televizoarele compatibile.

Creativitate dezlănţuită

LEGRIA mini a fost proiectată cu gândul la creativitate şi putere de exprimare, indiferent că e vorba de filmarea pasiunilor, de perspective diferite ale unei excursii sau de crearea de conţinut captivant pentru un blog video. Utilizatorii au opţiunea de manipulare a timpului prin Time Lapse Recording, cu intervale ce diferă de la cinci secunde la zece minute, pentru montaje deosebite din locuri aglomerate sau pentru activităţi lente precum redecorarea unei camere.

Funcţia Fast Motion Capture, ce înregistrează la o viteză maximă de 4x, poate ajuta la crearea unor tutoriale captivante în domenii precum frumuseţe sau bucătărie. Slow Motion Capture poate fi folosit pentru a înregistra la viteze de două sau de patru ori mai mici – de exemplu, de ajutor pentru dansatorii ce încearcă să observe şi să înveţe tehnici noi. În plus, funcţia Mirror Image Recording / Playback, atunci când ecranul este întors în poziţie orizontală, permite utilizatorilor să revizuiască înregistrările şi îi ajută să îşi rafineze mişcările.

Pentru cei interesaţi de decalaje folosind atât cadre statice cât şi clipuri video, pentru extra-efecte, modul Video Snapshot înregistrează momente de patru secunde la fiecare declanşare a unui cadru static, apoi le combină într-un scurt film cu evenimentele importante ale zilei.

LEGRIA mini va fi disponibil în Europa începând de la mijlocul lunii septembrie 2013.

LEGRIA mini – caracteristici principale:

  • Obiectiv grandangular[2] – 170 de grade
  • Ecran LCD cu unghi variabil şi suport integrat
  • Mod de schimbare a unghiului de filmare între ultra-wide şi close-up
  • Wi-Fi, live streaming, distribuire a fişierelor foto şi video
  • Înregistrare Full HD
  • Sistem HS: senzor CMOS 12,8 MP, procesor DIGIC DV4
  • Microfon stereo integrat; Audio Scene Select
  • Detectarea automată a orientării camerei
  • Mirror Image Recording / Playback
  • Slow & Fast Motion; funcţie Interval Recording

[1] Compatibilitatea poate varia în funcţie de echipamentul folosit.

[2] 160° pentru filmare

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *