Televizor Samsung UltraHD – il vedem in curand si in Romania

Iata ca si Samsung vor lansa cat de curand un televizor interligent Ultra HD, cu o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli. Al treilea producator care anunta televizoare cu aceasta rezolutie, dupa Sony si LG.  Nu stiu daca va fi doar un model sau poate mai multe, cu diverse diagonale si preturi. Cu siguranta va fi si un model cu diagonala mare, de cel putin 84 de inchi, dupa cum arata cadrul ala de prindere din imaginea de mai sus.

Mai multe detalii le vom afla lunea viitoare.

Update. Nu am apucat sa ajung la eveniment dar am primit comunicatul. Daca sunteti interesati, il gasiti pe urmatoarea pagina.

București, 5 august 2013 – Samsung Electronics România lansează pe piaţa locală gama UHD TV oferind utilizatorilor o experiență de divertisment completă.

 

Vârful de gamă, Samsung UHD TV de 85 inci (85S9), se remarcă atât prin calitatea imaginii, design-ul minimalist, cât şi prin sistemul de sunet performant. Modelul poate fi achiziționat din magazinele partenerilor Samsung la prețul de 154.999 lei.

 

Noul televizor are o rezoluție ce depășește 8 milioane de pixeli, de patru ori mai mare decât cea existentă la televizoarele Full HD, oferind claritate, culori bogate și intense. Astfel, noua gamă oferă o rezoluție de 3840 x 2160 sau de 4 ori rezoluția Full HD. Pentru un ecran cu o diagonală de 85 de inci, aceasta înseamnă 52 de pixeli per inch.

 

În plus, modelul 85S9 are încorporată tehnologia Quadmatic picture engine – un procesor quad core care permite transformarea imaginii într-un algoritm în patru paşi pentru îmbunătăţirea imaginii de la HD sau Full-HD până la UHD (Ultra High Definition), printr-o serie de reglaje ale următoarelor funcții: acuratețea imaginii, luminozitate, contrast, detaliu. Acest algoritm detectează tipul de conținut redat pentru a alege metoda de adaptare potrivită formatului respectiv – SD, HD sau Full-HD, intensifică detaliile prin procesare pe bucăți a imaginilor, elimină zgomotele de compresie și execută up-scalling-ul la calitate foarte apropiată de rezoluția 4K nativă.

 

Datorită dotărilor hardware și software, televizorul oferă imagini de o calitate uimitoare, redând cu precizie atât culorile vii cât și negrul. Astfel, prin tehnologia Ultra Clear Panel & Precision Black Pro, ecranul este divizat în 240 de zone în spatele cărora se află un LED care își reduce automat intensitatea, pentru a oferi un negru profund. În plus, prin tehnologia Micro Dimming Ultimate ecranul este împărțit în 1,152 de zone pe care se aplică setările de contrast, culoare și ajustare a detaliilor, pentru o imagine cât mai intensă.

 

Datorită modului minimalist și elegant în care este proiectat Samsung UHD TV 85S9, ecranul televizorului oferă îmbinarea perfectă între profilul extra-subțire și ecranul foarte larg, de 85 de inci. Mai mult, datorită modulului One Connect, toate cablurile și conectori televizorului vor fi mascate, oferind astfel o instalare elegantă. Modulul completează astfel stilul minimalist al televizorului, oferind conectare HDMI, LaN, USB și antena TV.

 

Pe lângă toate acestea, 85S9 le oferă utilizatorilor și o adevărată experiență audio, cu ajutorul difuzoarele de 120 de wați încorporate. Astfel, Samsung UHD TV redă cu fidelitate atât sunetele înalte, datorită boxelor plasate în partea superioară a televizorului, cât și sunetele joase, datorită subwoofer-ului special creat, oferind o utilizatorilor o experiență de divertisment de neegalat.

 

Samsung UHD TV este singurul model de pe piață care, prin Evolution Kit, va oferi upgrade procesorului şi memoriei televizorului, pentru a asigura compatibilitatea cu viitoarele standarde UHD, preîntâmpinând astfel eventualele modificări ce ar putea avea loc în ceea ce priveşte ratele de compresie şi transmisie. Astfel, utilizatorii se vor putea bucura permanent de ultimele inovații. Mai mult, Evolution kit va face upgrade-ul de software, aducând cele mai noi servicii și beneficii ale Smart TV-urilor. Noua gamă oferă control prin mișcări și voce, alături de convergență cu celelalte device-uri Samsung prin AllShare.

 

Televizorul Samsung UHD S9 a fost certificat oficial de autoritățile internaționale pentru performanța ridicată a imaginii și pentru calitatea deosebită a conținutului 3D și a sunetului. Certificările au fost oferite de către UL, TUV Rheinland și Intertek, autorități de certificare cu competențe la nivel internațional.

 

Împreună cu UHD TV 85S9, Samsung a lansat pe piaţa locală şi modelele UHD din seria F9000, de 65 de inci şi 55 de inci, la preţurile recomandate de 7000 de euro şi 5000 de euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Televizor Samsung UltraHD – il vedem in curand si in Romania

  • August 1, 2013 at 6:53 am
    Permalink

    Samsung are modele UHD de 55, 65 si 85 inch la preturile de 5499, 7499 si 40000 dolari.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *