LG Pocket Photo – mini-imprimanta foto cu NFC pentru smartphone-uri si tablete

Ma joc de cateva zile cu o dracie de imprimanta marca LG, construita special pentru printarea fotografiilor realizate cu smartphone-urile sau tabletele. Are NFC, Bluetooth dar si conexiune USB, astfel ca putem printa prin intermediul acestor tipuri de conexiuni de pe aproape orice smartphone sau tableta cu Android.

Interesanta tehnologia NFC, incepe sa aiba aplicatii din ce in ce mai diverse. Practic, printr-o singura atingere, poti conecta device-uri care dispun de aceasta tehnologie. Am auzit ca vor fi create aplicatii de mobile-banking pe baza ei (nu le-am vazut inca), ca vom putea intra in diverse locatii tot prin intermediul smartphone-urilor dotate cu aceasta tehnologie. Vom vedea cat de curand astfel de solutii, am inteles ca inca se mai pun la punct detaliile legate de securitate.

Personal, pana la aceasta imprimanta marca LG, vazusem cum functioneaza NFC-ul doar la conectarea gadgeturilor audio (casti, mini sisteme) cu smartphone-urile Nokia. Plus ca nu mai printasem pana acum fotografiile direct din smartphone, fara sa fiu nevoit sa le trec mai intai pe laptop.

Din punct de vedere al calitatii constructiei, nu am ce-i reprosa. Este un gadget cu aspect premium, construit din materiale de calitate, cu finisaje realizate cu mare atentie pentru detalii. Si este destul de compacta pentru a fi purtata fara prea mare efort. Incape fara sa deranjeze in rucsacul laptopului sau in bagajul de vacanta.

Fiind dedicata gadget-urilor mobile are acumulator pentru a fi utilizata si in conditii de portabilitate. Avand dimensiuni destul de mici, nu veti putea printa fotografii 13x18cm, nici macar 10x15mm, ci unele cu un format de 5.1×7.6cm si tehnologie Zink 2.0.

La acest tip de tehnologie nu veti avea nevoie de cartus de cerneala sau de riboane, dar nici nu veti printa cu orice tip de hartie ci doar cu una speciala Zink. In principiu, aceasta are mai multe straturi care au fost impregnate tot felul de chimicale care se coloreaza la actiunea caldurii. Daca sunteti curiosi, puteti afla mai multe detalii de pe site-ul oficial. Din cate am inteles, fotografiile sunt rezistente la umezeala si la ultraviolete.

Pentru a printa avem nevoie de aplicatia LG Phocket Photo pe care o gasim in PlayStore. Dupa instalarea ei, printarea este un proces extrem de simplu. Daca avem un smartphone cu NFC, doar il apropiem de imprimanta si automat incepe procesul de printare. Totul dureaza cateva secunde. La fel de usor printeaza si prin Bluetooth, chiar am utilizat-o si cu cablu USB.

Aplicatia permite inserarea datei, unui text sau al unui cod QR in fotografie, adaugarea unei rame colorate sau printarea intr-un layout predefinit, cu 2 sau 4 fotografii (minuscule) pe aceeasi pagina.

Totul bine si frumos pana acum, pare un gadget cool, accesoriul ideal pentru cei care fotografiaza numai cu smartphone-ul.

Nu este chiar asa, are doua dezavantaje majore:

1. Dimensiunea fotografiilor este prea mica, nu prea ai ce face cu ele. Nu le veti putea oferi bunicilor. 😀

2. Calitatea printului nu este nici macar buna, fotografiile sunt prea sterse, nici vibrante, nici luminoase.

Daca calitatea printului era buna, treceam cu vederea dimensiunea mica. Chiar si asa, le-am fi putut utiliza cumva, de exemplu le lipeam cu banda adeziva undeva sau le-am fi pus folie magnetica pe spate pentru a le lipi ulterior pe frigider. Am fi realizat ceva funny cu ajutorul ei. Asa, la calitatea oferita, nu prea ii vad scopul.

Ideea celor de la LG este una foarte buna, imprimata functioneaza foarte bine, se conecteaza rapid la smartphone si printeaza doar in cateva secunde. Dar parca as vrea o imprimanta care sa scoata poze adevarate, nu abtibilduri. 😀

Din cate am inteles, costa aproximativ 700 de Lei. Din pacate, nu am aflat cat costa hartia Zink; am impresia ca nu este deloc ieftina.

Alte cateva imagini cu imprimanta, mai jos.

Pro

– Imprimanta mobila, are acumulator

– Printeaza de pe smartphone-uri, are NFC

– Functioneaza bine

Contra

– Fotografii prea mici

– Calitatea nesatisfacatoare a printurilor

– Pretul

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *