LG au anuntat oficial noul lor super-smartphone, G2

LG au anuntat noul lor super-smartphone, G2, in cadrul unui eveniment desfasurat la New York. Imi place cum arata, are o configuratie de ultima ora, este un smartphone premium. Pesemne ca il voi vedea, daca voi avea timp, la IFA Berlin 2013, peste numai o luna. Se pare ca din toamna va fi comercializat si in Europa.

Specificatiile sunt urmatoarele: ecran IPS de 5.2 inchi cu o rezolutie full HD, procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2.26GHz, 2GB memorie RAM, stocare interna de 16/32GB, camera foto de 13Mpix cu stabilizare optica, acumulator de 3000 mAh, compatibilitate 4G, Android 4.2.2. Banuiesc ca este cel mai puternic smartphone la ora actuala.

Device-ul are o grosime de numai 8.9mm si o greutate de 143 grame.

Interesant este ca la acest model butoanele de volum au fost mutate in spate, sub camera foto, pentru o accesibilitate mai facila zic ei. Apasarea indelunga a acestora lanseaza functia QuickMemo si camera foto.

Mai multe detalii gasiti in comunicatul de presa, pe urmatoarea pagina.

LG Electronics (LG) a prezentat astăzi oficial cel mai nou smartphone LG G2, primul smartphone lansat sub noua serie “G” pentru segmentul premium. Evenimentul de introducere la nivel global a LG G2 avut loc în prezența a 700 de invitați din peste 30 de ţări, în Lincoln Center din New York.

 

LG G2 reprezintă angajamentul LG de a oferi mai multe inovații centrate pe consumator. Având la bază rezultatele cercetării LG asupra stilului de viaţă şi comportamentului consumatorilor, noul LG G2 aduce mai multe beneficii de utilizare, precum un design ergonomic, funcţii practice şi o experienţă de utilizare intuitivă.

 

“În prezent, definim inovația prin tehnologia care rezonează cu adevărat cu consumatorii, a declarat Dr. Jong-seok Park, preşedinte şi CEO al companiei LG Electronics Mobile Communications, care a întâmpinat participanții la eveniment. “Am ascultat întotdeauna şi am învăţat de la consumatorii aflaţi în căutarea inovaţiei. Am dus această cercetare la un nou nivel prin dezvoltarea LG G2, cel mai interesant şi ambiţios telefon din istoria companiei noastre.”

 

O nouă perspectivă în designul smartphone-urilor

LG G2 aduce toate funcţiile într-un dispozitiv cu un design confortabil, funcţional, convenient şi frumos. LG G2 schimbă paradigma în proiectarea smartphone-urilor, amplasând toate butoanele pe partea din spate a dispozitivului. Conceptul Rear Key provine dintr-un studiu care confirmă că accesibilitatea tastelor laterale este mai scăzută pe măsură ce dispozitivul devine mai mare. Mutarea butoanelor principale pe partea din spate a telefonului oferă utilizatorilor mai mult control, deoarece acest loc este de cele mai multe ori atins în mod natural de degetele arătătoare. Cercetătorii au descoperit că mutarea butoanelor a condus de asemenea la mai puţine telefoane scăpate atunci când volumul este ajustat în timpul unei convorbiri.

 

Apăsarea lungă a tastelor de volum montate pe partea din spate permite utilizatorilor să lanseze funcția QuickMemo şi aparatul foto, oferind acces mult mai rapid la fotografii şi la luarea de notiţe. Şi dacă LG G2 este situat pe o suprafaţă cu faţa în sus, nu este nevoie de ridicarea telefonului pentru accesul la butoanele posterioare. Cu ajutorul funcţiei KnockON, LG G2 poate fi pornit prin simpla atingere de două ori a ecranului.

 

Ecran Edge-to-Edge cu cea mai bună capaciate din categorie

Prin noul G2, LG setează noi tendințe prin  încorporarea unui ecran Full HD de 5.2-inci, cel mai mare display proiectat pentru a fi operat cu o singură mână în categoria populară de 2.7-inci din ziua de astăzi. În afară de experienţa de vizionare bogată, tehnologia inovativă Dual Routing LG a redus rama telefonului la doar 2.65 mm pe marginea laterală. Cu ajutorul tehnologiei IPS, LG G2 oferă o grafică superioară, culori precise şi imagini clare, fără distorsiuni.

 

Mai mult, LG G2 beneficiază de Graphic RAM (GRAM) pentru o utilizare mai eficientă a energiei. GRAM reduce consumul de energie al afişajului cu până la 26% şi prelungeşte durata de utilizare a dispozitivului cu până la 10%. Bateriei de 3000mAh este concepută pentru a profita la maxim de spaţiul interior, LG G2 fiind mai mult decât pregătit pentru o întreagă zi de lucru.

 

OIS şi Rezoluţie înaltă pentru imagini spectaculoase

LG G2 vine echipat cu o tehnologie pentru stabilizarea optică de imagine (OIS) pentru a preveni neclaritatea şi pentru a afişa imagini mai luminoase şi mai clare chiar şi atunci când capturile sunt făcute în mişcare sau în medii întunecate. Majoritatea camerelor actuale de smartphone-uri cu OIS au tendinţa de a oferi o rezoluţie între 4 megapixeli şi 8 megapixeli. G2 este unic prin faptul că oferă o tehnologie de 13 megapixeli şi OIS într-un design subţire, fără un obiectiv fotografic proeminent. Caracteristicile cum ar fi Super Resolution şi MultiPoint AF ajută utilizatorul să păstreze imaginea focalizată la fel ca o cameră digitală.

 

Audio la nivel Hi-Fi

În ultimii ani, a existat o creştere a cererii de consum pentru un sunet superior integrate smartphone-urilor ca urmare a conţinutului omniprezent multimedia de înaltă calitate. Smartphone-urile au devenit hub-uri de divertisment pentru toate tipurile de conținut – emisiuni TV, filme, jocuri – iar consumatorii se aşteaptă ca sunetul să fie la fel de bun ca şi imaginea. LG G2 este primul smartphone de pe piaţă care dispune de redare Hi-Fi de 24 de bit/192kHz, reproducând o calitate a sunetului similară cu cea de studio, cu mult superioară față cea redată de un CD. Acum consumatorii pot auzi un nivel de realism în conţinutul audio care nu a fost posibil înainte cu un smartphone.

 

Experiență de utilizare practică, conectată la viaţa de zi cu zi

Rezultatele cercetărilor au demonstrat că cel mai des folosite funcţii ale unui smartphone sunt cele de bază, cum ar fi SMS-uri, accesul la reţele sociale, instrucţiuni de ghidare şi, desigur, efectuarea de apeluri telefonice. LG G2 oferă un număr ridicat de caracteristici User Experience (UX), care oferă cea mai mare valoarea practică, concentrându-se asupra celor mai populare sarcini îndeplinite de smartphone:

 

l  Answer Me —  Răspunde automat la apel după scăderea tonului de apel atunci când telefonul este ridicat la urechea cuiva;

l  Plug & Pop — Recomandă opţiuni sau caracteristici atunci când un dispozitiv de căşti sau un cablu USB este conectat;

l  Text Link — Informaţiile încorporate în mesaje text pot fi selectate şi salvate cu uşurinţă în memo şi calendar sau pot fi căutate pe o hartă sau pe internet;

l  QuickRemote — Nu numai că LG G2 poate fi folosit pentru a controla dispozitive populare de home entertainment, acesta poate, de asemenea, să înveţe de la telecomenzi convenţionale şi să fie personalizat pentru a opera mai multe dispozitive;

l  Slide Aside — Permite multitasking mai uşor aplicând trei degete pe ecran pentru a trece la o altă aplicaţie ce rulează în background;

l  Guest Mode — Protejează intimitatea propietarului prin afişarea doar a aplicaţiilor preselectate atunci când oaspeţii au acces la telefon.

 

Performanţă de neegalat cu Next Generation LTE

LG G2 rulează pe cel mai avansat chipset mobil din industrie, procesorul Qualcomm ® Snap-dragon™ 800 şi redefineşte experienţa navigării smartphone-ului prin performanţa incredibilă, grafica bogată şi eficienţa bateriei excepţională. Printr-un parteneriat pe termen lung cu Qualcomm, LG a fost capabil de a implementa chipset-ul integrat perfect cu hardware-ul pentru a oferi o performanţă puternică şi stabilă.

 

În urma evenimentului de lansare la nivel global desfășurat în New York astăzi, LG G2 vor fi lansat global cu ajutorul a 130 de operatori de telefonie mobilă în următoarele opt săptămâni începând cu Corea de Sud urmată de America de Nord, Europa şi alte pieţe cheie. Datele specifice privind disponibilitatea pe piaţă vor varia în funcţie de regiune şi de transport.

Specificaţii cheie:

l  Procesor: 2.26GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800

l  Display: 5.2-inch Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)

l  Memorie: 32GB / 16GB

l  RAM: 2GB LPDDR3 800MHz

l  Cameră foto: Spate 13.0MP cu OIS / Faţă 2.1MP

l  Baterie: 3,000mAh

l  Sistem de Operare: Android Jelly Bean 4.2.2

l  Dimensiuni: 138.5 x 70.9 x 8.9mm

l  Culori: Negru / Alb

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *