Zenbook-ul de sticla, vazut la Berlin

Primele echipamente IT care mi-au facut o impresie foarte buna la Berlin au fost ultrabook-urile Asus Zenbook UX301 si UX302 pe care le-am vazut la conferinta lor de presa. Consider ca sunt unele dintre cele mai atragatoare portabile din punct de vedere al designului, totul combinat cu o putere de procesare superioara si, normal, un pret pe masura. Din cate am inteles, prin noiembrie vor ajunge si in Romania, modelul de top avand un pret pe la 10.000 Lei. Pretul de start va fi pe undeva pe la 5000 Lei.

Capacul a fost acoperit cu Corning Gorilla Glass 3, material care ii ofera un aspect deosebit dar si o rezistenta superioara la zgarieturi. Desi linia de design pare oarecum asemanatoare cu cea a vechilor ultrabook-uri Zenbook, s-a mai umblat putin la detalii, muchiile avand un alt contur. Nu mai spun de calitatea materialelor si a finisajelor, este un echipament cu o constructie desavarsita, premium.

Configuratia este pe masura designului. UX301 are un ecran IPS de 13.3 inchi cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli (vor fi si modele cu rezolutie full HD), procesoare de generatia a 4-a Intel Haswell i5 si i7, stocare pe SSD-uri de pana in 512GB (in RAID), memorie RAM de pana la 8GB, placa grafica Iris Intel HD5100. Modelul UX302 vine in plus cu o placa grafica Nvidia GT730M si va avea la dispozitie hard disk-uri de pana la 750GB.

Ambele modele au wi-fi AC de noua generatie, USB 3.0 si Bluetooth 4.0. Modelul UX301 are o grosime de 15.5mm si o greutate de 1.38Kg iar UX302 este mai gros cu doar 2mm si cantareste 1.5Kg, ceea ci mi se pare foarte tare tinand cont ca are si o placa grafica suplimentara.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Zenbook-ul de sticla, vazut la Berlin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *