Panasonic Lumix GX7, vazuta la IFA Berlin 2013

Sa schimbam un pic registrul, ca am impresia ca v-ati saturat de atatea tablete, smartphone-uri si laptopuri. De data asta o sa povestesc putin despre camera foto mirrorless Panasonic Lumix GX7, din punctul meu de vedere una dintre cele mai interesante la ora actuala, atat din punct de vedere al designului cat si al performantelor foto-video.

In primul rand ca arata demential de bine, are acel look retro care imi place foarte tare. Este una dintre acele camere mirrorless pe care as cumpara-o imediat daca mi-as permite. Din pacate, voi ramane doar cu privitul.

Sa revenim, are un look retro, stilat, elegant, seamana foarte bine cu camerele foto pe film din secolul trecut. O constructie de mare finete, cu materiale si finisaje de cea mai buna calitate. Corpul este construit din aliaj de magneziu, rezistent si durabil, este o camera facuta pentru o utilizare intensa.

Din punct de vedere al specificatiilor sta in felul urmator: senzor Live Mos de 16 Mpix, stabilizare optica in body (lucreaza cu orice lentile), timp de expunere minim de 1/8000s (la fel ca la DSLR-urile profi), ISO maxim de 25600, NFC, WiFi, focus peaking, stabilizare in corpul camerei, 22 de efecte creative si filmare full HD la  60 fps.

Apreciez si faptul ca ofera un control manual rapid, avand doua rotite pentru setarea deschiderii diafragmei si a timpului de expunere. Mi-a placut si vizorul electronic incorporat. Acesta nu este fix, ci poate fi inclinat in fata, astfel ca ofera o mai mare flexibilitate in timpul fotografierii. De asemenea, are un grip care ofera o prindere destul de eficienta, mai ales ca este acoperit si cu un plastic cauciucat.

Ce sa mai, este o camera care merita atentia voastra. O sa citesc cu atentie toate review-urile de pe internet pentru ca nu cred ca o voi primi vreodata ca sa vad cum se comporta, agentia de PR din Romania nefiind de niciun ajutor in aceste cazuri, ei trimit doar comunicate si atat.

Vad ca este deja in oferta celor de la F64 Studio.

Cateva imagini cu frumusetea asta de camera, mai jos.

Avem si un videoclip.

Am facut si cateva fotografii de test la fata locului numai ca am tras in format RAW si nu am momentan cu ce sa le vad. Revin si cu exemplele.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *